ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την ΕΡΓΗΛ στα ταμεία και του Δήμου!

ανοίγει-ο-δρόμος-για-την-εργηλ-στα-ταμε-761153

Τον δρόμο προς τα ταμεία του Δήμου Βόλου ανοίγει στην ΕΡΓΗΛ απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου, που έκανε δεκτό το αίτημα για λήψη ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να προχωρήσει σε κατάσχεση λογαριασμών του Δήμου Βόλου.

Η ΕΡΓΗΛ με το αίτημά της στο Δικαστήριο ζητούσε ουσιαστικά «άδεια» να προχωρήσει σε κατάσχεση λογαριασμών του Δήμου. Στόχος να εισπράξει ποσό περίπου 4,1 εκατ. ευρώ που σύμφωνα με το αίτημα της ΕΡΓΗΛ ο Δήμος Βόλου χρωστά στη ΔΕΥΑΜΒ από κατανάλωση νερού, τέλη ύδρευσης και τέλη αποχέτευσης. Ζήτησε δηλαδή να κάνει κατάσχεση της αξίωσης της ΔΕΥΑΜΒ απέναντι στον Δήμο.

Το Δικαστήριο, με απόφαση που έγινε γνωστή χθες, άναψε «πράσινο φως» στην ΕΡΓΗΛ που πλέον μπορεί να κινηθεί εναντίον του Δήμου Βόλου και να στείλει κατασχετήριο των οφειλών του προς τη ΔΕΥΑΜΒ.

Ο Δήμος Βόλου θα πρέπει στη συνέχεια να κάνει δήλωση θετική ή αρνητική και η ΔΕΥΑΜΒ στην οποία επίσης θα κοινοποιηθεί το κατασχετήριο, να το αντικρούσει με ανακοπή, αίτηση αναστολής και αίτημα προσωρινής διαταγής.

Η δυσμενής δικαστική απόφαση για τη ΔΕΥΑΜΒ, θέτει την Επιχείρηση σε νέες περιπέτειες και μαζί τα ταμεία του Δήμου κι ενώ η δικαστική «μάχη» μαίνεται σε όλα τα επίπεδα.

Την ερχόμενη Τετάρτη πρόκειται να εκδικαστεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ κατά της Eurobank για την πλήρη αποδέσμευση όλων των λογαριασμών της και την Πέμπτη στο Πρωτοδικείο Βόλου συζητείται η αίτηση αναστολής επί της αίτησης ανακοπής που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ για να μη γίνει κατάσχεση των χρημάτων από οφειλές του Νοσοκομείου Βόλου προς τη Δημοτική Επιχείρηση. Για το τελευταίο η ΔΕΥΑΜΒ είχε πάρει προσωρινή διαταγή.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου