ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένει στο «Ταξιαρχών» o άστεγος

παραμένει-στο-ταξιαρχών-o-άστεγος-762960

Παραμένει στο κοιμητήριο «Ταξιαρχών», το οποίο έχει μετατρέψει σε σπίτι του, ηλικιωμένος του Βόλου. Το αίτημα που κατέθεσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Βόλου για φιλοξενία του από το Γηροκομείο Βόλου έγινε μεν αποδεκτό, ωστόσο ο ίδιος παραμένει στο κιόσκι πίσω από το εκκλησάκι του παλιού νεκροταφείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γηροκομείου Βόλου Παύλο Πάνο, πριν την υποδοχή κάθε φιλοξενούμενου, ο ηλικιωμένος υποβάλλεται σε ειδικές ιατρικές εξετάσεις. «Δεν γίνονται αποδεκτοί βάσει καταστατικού ηλικιωμένοι που πάσχουν από ψυχιατρικά νοσήματα, μεταδοτικές ασθένειες ή καρκίνο κι αυτό γιατί δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για να τους φροντίζει», αναφέρει ο κ. Πάνος επισημαίνοντας ότι για τον ηλικιωμένο «υπάρχουν ενδείξεις καρκίνου του πνεύμονα». «Αν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δεν θα μπορέσουμε να τον δεχθούμε. Θα πρέπει να υποβληθεί πρώτα σε επέμβαση και μετά να τον φιλοξενήσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος του Γηροκομείου.

Το δράμα για τον ηλικιωμένο συνεχίζεται. Για περίπου 20 χρόνια, ο ηλικιωμένος που φαίνεται ότι δεν είχε πού να πάει, ζούσε και κοιμόταν τα βράδια, μέσα στο νεκροταφείο, σε χώρο πίσω από το εκκλησάκι και το οστεοφυλάκιο.

Επί χρόνια τον έβλεπαν πολίτες να περιφέρεται κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είχε μετατρέψει σε σπίτι του τον χώρο του νεκροταφείου. Το 2017 μετά από καταγγελία κινητοποιήθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και βρήκαν συγγενείς του, ανίψια του που δέχθηκαν να τον φιλοξενήσουν. Πριν από ένα μήνα όμως ο ηλικιωμένος επέστρεψε στο νεκροταφείο και κινήθηκαν εκ νέου οι κοινωνικές υπηρεσίες αναζητώντας λύση. Υποβλήθηκε διπλό αίτημα φιλοξενίας στο Γηροκομείο Καναλίων και στο Γηροκομείο Βόλου και το δεύτερο απάντησε θετικά. Πλην όμως μεσολάβησαν οι ειδικές εξετάσεις που παρατείνουν τη διαμονή σε χώρο ακατάλληλο για τον μοναχικό ηλικιωμένο.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου