ΤΟΠΙΚΑ

Ισπανοί «πλημμύρισαν» τον Βόλο

ισπανοί-πλημμύρισαν-τον-βόλο-763385

Στην υποδοχή για μία ακόμη φορά ο Δήμος, μοίρασε χάρτες και ενημερωτικά έντυπα και πρότεινε διαδρομές μέσα στην πόλη

Ισπανοί και Πορτογάλοι τουρίστες, επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Horizon πλημμύρισαν χθες από το πρωί τον Βόλο. Περίπου 1.000 άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους, την παραλία και την αγορά της πόλης επιλέγοντας την παραμονή τους στον Βόλο έναντι προτεινόμενων εκδρομών.

Το Horizon που πιάνει λιμάνι κάθε Τετάρτη στον Βόλο, αφίχθη χθες το πρωί με 1.650 επιβάτες στην πλειονότητά τους Ισπανούς. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον προϊστάμενο του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Βόλου Γιώργο Παπαμακάριο, από τους 1.650 επιβάτες, οι 1.230 ήταν Ισπανοί, 114 Πορτογάλοι και οι υπόλοιποι διαφόρων εθνικοτήτων.

Από το σύνολο των επιβατών περίπου οι 700 επέλεξαν τις προτεινόμενες εκδρομές. Για Μετέωρα αναχώρησαν έντεκα πούλμαν και για τη Μακρινίτσα οκτώ πούλμαν. Οι υπόλοιποι όμως έμειναν στην πόλη, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους.

«Με τον ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου ο Δήμος Βόλου, ήταν για μία ακόμη φορά στην υποδοχή. Μοιράσαμε τουριστικούς χάρτες του Βόλου, ενημερωτικά έντυπα και οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις επιλογές που έχουν μέσα στην πόλη», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας.

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, οι επιβάτες του Horizon που κινήθηκαν με τα πόδια μέσα στην πόλη, είτε επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο, είτε έκαναν ψώνια στην εμπορική αγορά τις ώρες που τα καταστήματα λειτουργούσαν, είτε περπάτησαν στην παραλία. Αλλοι, ενημερωμένοι για τα ξακουστά τσιπουράδικα έσπευσαν να δοκιμάσουν την… παράδοση, ενώ αρκετοί επέλεξαν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα στην ακτή Αναύρου.

Εννέα ακόμη αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

Η χθεσινή ήταν η 13η συνεχόμενη φορά –από την αρχή της σεζόν στα τέλη Απριλίου- που το Horizon πιάνει λιμάνι στο Βόλο και το βράδυ αναχώρησε για τα Χανιά.

Εως τέλος της σεζόν αναμένονται άλλες εννέα αφίξεις κρουαζιερόπλοιων. Του Horizon στις 19 και 26 Σεπτεμβρίου, 3 και 10 Οκτωβρίου, του Silver Whisper στις 22 Σεπτεμβρίου, του La Laperouse στις 6 Οκτωβρίου, του Aida Cara στις 7 Οκτωβρίου, του Aegean Odyssey στις 15 Οκτωβρίου και του Golden Iris στις 17 Οκτωβρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου