ΤΟΠΙΚΑ

Ζούσε επί χρόνια στο νεκροταφείο των «Ταξιαρχών»!

ζούσε-επί-χρόνια-στο-νεκροταφείο-των-763998

Το Γηροκομείο ανοίγει σήμερα την αγκαλιά του για να τον υποδεχθεί μετά από αίτημα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Βόλου

Μία απίστευτη ιστορία με ηλικιωμένο που είχε μετατρέψει το πρώην δημοτικό κοιμητήριο Ταξιαρχών σε σπίτι του επειδή δεν είχε πού να πάει, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Πολίτες ήταν εκείνοι που αποκάλυψαν άλλη μία συνταρακτική ιστορία στον Βόλο. Το 2017 είχαν απευθυνθεί στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Βόλου, καταγγέλλοντας ότι ηλικιωμένος ζούσε επί σειρά ετών στο «Ταξιαρχών».

Για περίπου 20 χρόνια, ο ηλικιωμένος που φαίνεται ότι δεν είχε πού να πάει, ζούσε και κοιμόταν τα βράδια μέσα στο νεκροταφείο, σε χώρο πίσω από το εκκλησάκι και το οστεοφυλάκιο.

Επί χρόνια τον έβλεπαν πολίτες να περιφέρεται, κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είχε μετατρέψει σε σπίτι του τον χώρο του νεκροταφείου. Ηταν μόνος, παρατημένος, σε άθλια κατάσταση.

Αμεσα ενεργοποιήθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου. «Απευθύναμε ερώτημα προς το ΙΚΑ, που μας είπε ότι δικαιούται σύνταξης και ταυτόχρονα αναζητήσαμε συγγενείς του. Βρήκαμε κάποια ανίψια του, που τον δέχθηκαν στο σπίτι τους», περιγράφει τις κινήσεις της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, η κ. Νατάσσα Μορφογιάννη.

Ωστόσο πριν από ένα μήνα και πάλι δημότες κατήγγειλαν ότι τον είδαν ξανά στο νεκροταφείο. «Τον Ιούλιο πήγαμε με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τον είδαμε να κοιμάται εκεί», λέει η κ. Μορφογιάννη. Κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε και επέστρεψε στο νεκροταφείο – «σπίτι» του.

Από την Αντιδημαρχία άρχισαν να συγκεντρώνονται εκ νέου τα έγγραφά του (βιβλιάριο υγείας, ΑΜΚΑ κ.τ.λ.), ο ίδιος οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ του παρασχέθηκε φροντίδα. Παράλληλα έγινε διπλό αίτημα φιλοξενίας του, στα Γηροκομεία Βόλου και Καναλίων.

Το Γηροκομείο Βόλου ήταν εκείνο που ανταποκρίθηκε πρώτο και σήμερα το πρωί, ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τον ηλικιωμένο, που θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του σε ένα αξιοπρεπές και πάνω απ’ όλα ανθρώπινο περιβάλλον, συντροφιά με συνομιλήκους του κι όχι με τα… μάρμαρα τάφων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου