ΤΟΠΙΚΑ

Στο Χόρτο από χθες ο Mr Brexit

στο-χόρτο-από-χθες-ο-mr-brexit-767060

Θα κάνει διακοπές για μία εβδομάδα – Αφίχθη χθες με πτήση της Easy Jet στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

Στο Πήλιο βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Αλεξάντερ Μπόρις Τζόνσον.

Ο γνωστός κι ως Mr Brexit για την ένθερμη στάση του υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση επισκέπτεται για πρώτη φορά- μετά την παραίτησή του από τα καθήκοντά του τον περασμένο Ιούλιο- την περιοχή. Θα καταλύσει για μία εβδομάδα στη βίλα του πατέρα του στο Χόρτο, τη Villa Irene, απολαμβάνοντας μαζί με τα τρία του παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο Μπόρις Τζόνσον αφίχθη χθες στις 11:20 το πρωί, στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου μαζί με τα παιδιά του, με πτήση της Easy Jet από Λονδίνο. Αποβιβαζόμενος από το αεροπλάνο, χαιρέτισε τους επιβάτες που περίμεναν στονχώρο αναμονής του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου. Αρκετοί που τον αναγνώρισαν έσπευσαν να τον χαιρετίσουν και να βγάλουν μαζί του φωτογραφίες σέλφι. Χαλαρός, καταδεκτκός, χαμογελαστός και ευγενικός ο Mr Brexit δεν απέρριψε κανέναν. Φωτογραφήθηκε με όσους του το ζήτησαν ενώ δέχθηκε και χιούμορ που έκαναν παραβρισκόμενοι σχετικά με τη στάση του στο Brexit.

Τον κ. Τζόνσον υποδέχθηκε η ταξιδιωτική πράκτορας Θέκλα Καμμένου μέσω του τουριστικού γραφείου της οποίας, Four Ways Travel, ο πρώην υπουργός ενοικίασε αυτοκίνητο για τη μετακίνησή του από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου έως το Χόρτο. Ηταν μάλιστα υπομονετικός όταν του ζητήθηκε να περιμένει μέχρι να παραλάβει το αυτοκίνητο, το οποίο οδήγησε ο ίδιος.

Ο Mr Brexit δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο Πήλιο. Το έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν. Αλλωστε ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης βίλαςστο Χόρτο, της Villa Irene. Είναι όμως η πρώτη του επίσκεψη μετά την παραίτησή του από τα καθήκοντά του. Ο υπουργός Εξωτερικών υπό την Τερέζα Μέι και προεξέχουσα φιγούρα στην επιτυχημένη εκστρατεία Vote Leave που είχε ως θέμα την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του τον περασμένο Ιούλιο, ακολουθώντας την παραίτηση του Ντέιβιντ Ντέιβις, που είχε ασκήσει κριτική στις μεταρρυθμίσεις της Μέι.

Την παραίτησή του υπέβαλεστις 9 Ιουλίου, σχεδόν 2 χρόνια έπειτα απότην ανακοίνωση του σχεδίου εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. χαρακτηρίζοντας το ως ήπιο Brexit, σημειώνοντας ότι «το όνειρο του Brexit πεθαίνει, πνιγμένο από αχρείαστη αυτοαμφισβήτηση και ότι η χώρα οδεύει προς ένα μισο-Brexit».Στο Χόρτο ο κ. Τζόνσον θα παραμείνει για μία εβδομάδα, μέχρι το ερχόμενο Σάββατο οπότε και θα πάρει και πάλι από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου την πτήση της επιστροφής προς το Λονδίνο μέσω Easy Jet.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου