ΤΟΠΙΚΑ

Επιχειρηματίες σύμμαχοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου

επιχειρηματίες-σύμμαχοι-στο-κοινωνι-768908

Νόημα στο σύνθημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ολοι μαζί μπορούμε καλύτερα», δίνουν επιχειρηματίες του Βόλου που έχουν καταστεί συνοδοιπόροι στο κοινωνικό έργο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, που μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου δίνει τον αγώνα για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για το καθημερινό τραπέζι σε εκατοντάδες οικογένειες του Βόλου που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Προσφάτως, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας με είδη σφολιάτας στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, Γιάννης Στάμος προσέφερε 2.000 κομμάτια τυρόπιτας κουρού. Οι καταψύκτες του Κοινωνικού Παντοπωλείου γέμισαν και θα δοθούν στους δικαιούχους, ενώ την ίδια ώρα από 200 κομμάτια τυρόπιτας διανεμήθηκαν σε ιδρύματα της πόλης επίσης με προσφορά του κ. Στάμου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας γεμίζει τους καταψύκτες του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πολλές φορές στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε μεγάλες προσφορές ενώ όπως ανακοίνωσε στην αντιδήμαρχο Νατάσσα Μορφογιάννη πλέον θα προσφέρει είδη σφολιάτας κάθε δεκαπενθήμερο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «εγκαινιάζοντας» μια πιο σταθερή σχέση συνεργασίας με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας.

Σταθερή σχέση συνεργασίας μέσα από τις διαρκείς προσφορές τους για να γεμίσουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποκτούν όμως ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες της περιοχής. Μεγάλη είναι η προσφορά των «Μύλων Λούλη Α.Ε.» που μέσα στο καλοκαίρι έχει προσφέρει 1,5 τόνο σε αλεύρι.

Νέα προσφορά και από την εταιρεία «Εύρηκα» που διάθεσε 11.000 συσκευές και εντομοαπωθητικά στις αποθήκες της δομής και διανεμήθηκαν στους δικαιούχους.

Σημαντικός σύμμαχος και τα «ΑΒ Βασιλόπουλος» που διαθέτουν καλάθι στην έξοδο των υποκαταστημάτων όπου κάθε πελάτης προσθέτει ό,τι διατίθεται και τα είδη διοχετεύονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Εφεξής, τα «ΑΒ Βασιλόπουλος» θα προσφέρουν και έξτρα τρόφιμα και κρεατικά που είναι κοντά στη λήξη τους (δύο εβδομάδες πριν λήξουν) προκειμένου άμεσα να διανέμονται και να καταναλώνονται απ’ όσους έχουν ανάγκη.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού στη λίστα των δωρητών του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπήκε και η εταιρεία «Αθανασάκης και ΣΙΑ» προσφέροντας 120 κιλά ελιές και όπως δήλωσε επίσης θα ενισχύει πιο τακτικά τα ράφια της δομής. Αντίστοιχη δέσμευση και από την επιχείρηση του κ. Σιγανού που διαθέτει πτηνοτροφείο, προσέφερε 2.000 αβγά μέσα στο καλοκαίρι και θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο σε μηνιαία βάση.

«Μέσα στο καλοκαίρι είχαμε πολύτιμη στήριξη από επιχειρηματίες που πραγματικά γέμισαν τα ράφια μας ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες δημοτών που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για το καθημερινό τραπέζι και το νοικοκυριό τους», σχολίασε η αντιδήμαρχος, Νατάσσα Μορφογιάννη.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εκτός από τα παραπάνω έγιναν και οι εξής προσφορές: Ο κ. Χαράλαμπος Τσιμάς προσέφερε 2.000 κιλά λάδι, ο κ. Βαρδάκης από το People for Greece 150 κιλά λάδι, δύο καρότσια μάρκετ και τρόφιμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργοναύτες Αφήσσου σε εκδήλωση που διοργάνωσε συγκέντρωσε χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ, κρεατικά και τρόφιμα που θα διατεθούν στο Ορφανοτροφείο, ο κ. Κουτσουδάκης προσέφερε νερά και αναψυκτικά, τα «Μάρκετ Ιν» και «Γαλαξίας» επίσης συγκεντρώνουν τρόφιμα, ενώ από την ποδηλατάδα που έγινε συγκεντρώθηκαν με τη συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου ένα φορτηγό τρόφιμα.

Περισσότεροι από 10.000 δημότες καταφέρνουν να εξασφαλίζουν το στρώσιμο του καθημερινού τραπεζιού και τα απαραίτητα για τις οικογένειές τους μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Οι ανάγκες ολοένα αυξάνονται για τακτική διανομή τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, παιχνιδιών σε ανθρώπους που πλήττονται από τη φτώχεια ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Οι πόροι του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται μέσω ΕΣΠΑ και της ετήσιας οικονομικής επιχορήγησης από τον Δήμο Βόλου, ωστόσο σημαντικό μέρος των αναγκών καλύπτεται από δωρεές και χορηγίες πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων.

Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να διανεμηθεί, πιθανόν μέσω των λογαριασμών της ύδρευσης, φυλλάδιο για τη λειτουργία και τους σκοπούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου με διττό στόχο. Από τη μία να ενημερωθούν οι πολίτες που χρειάζονται βοήθεια και από την άλλη να συστρατευτούν στον αγώνα όσοι μπορούν να βοηθήσουν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου