ΤΟΠΙΚΑ

Το φθινόπωρο η διανομή τροφίμων και ειδών καθαριότητας

το-φθινόπωρο-η-διανομή-τροφίμων-και-ει-775621

Για τρίτη χρονιά το επισιτιστικό πρόγραμμα για απόρους μέσω του δήμου Βόλου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα υλοποιηθεί μέσω του Δήμου Βόλου το πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους. Το πρόγραμμα που αφορά στην παροχή τροφίμων, ειδών καθαριότητας και προσωρινής υγιεινής, ξεκίνησε το 2015 οπότε και έγιναν οι πρώτες διανομές και θα συνεχιστεί και το 2018, με τις πρώτες διανομές ειδών να προγραμματίζονται το ερχόμενο φθινόπωρο, το πιθανότερο στο δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου.

Στον Δήμο Βόλου δικαιούχοι του προγράμματος είναι περί τους 10.200 δημότες στους οποίους διανέμονται συνολικά 24 είδη: Μοσχάρι, χοιρινό, μήλα, πορτοκάλια, φασόλια μέτρια, φακές ψιλές ή χονδρές, τυρί φέτα, ζάχαρη, ζυμαρικά, πελτές ντομάτας, γάλα εβαπορέ, κοτόπουλο, ελαιόλαδο, κρέμα δημητριακών, γάλα σκόνη για βρέφη, μωρομάντιλα, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσες, σαπούνι, σαμπουάν, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, σερβιέτες.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα διάρκειας δύο χρόνων, ξεκίνησε στα τέλη του 2015, με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας, μέσω του οποίου έγιναν και οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τροφίμων και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος από το Υπουργείο, τη σκυτάλη παρέλαβε ο Δήμος Βόλου, ως επικεφαλής σύμπραξης για τους Δήμους της Μαγνησίας.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μεθαύριο Πέμπτη, πρόκειται να επικυρωθεί το αποτέλεσμα του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια 11 από τα 24 είδη, προϋπολογισμού 907.673,80 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Βάσει των οικονομικών προσφορών που κατατέθηκαν (χαμηλότερη τιμή), αναδείχθηκαν οι εξής προσωρινοί ανάδοχοι:

• ΚΟΠΑΝΗΣ Α.Ε.: Είδος 1 (φασόλια μέτρια).

• ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.: Είδος 2
(φακές ψιλές ή χονδρές).

• ΚΟΠΑΝΗΣ Α.Ε.: Είδος 3 (ζυμαρικά).

• ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Είδος 4 (γάλα εβαπορέ).

• ΑΦΟΙ Η. ΦΟΥΦΑ Α.Ε.: Είδος 5 (ελαιόλαδο).

• ΚΟΠΑΝΗΣ Α.Ε: Είδος 6 (ρύζι).

• ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.: Είδος 7 (αλάτι).

• ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Είδος 8 (καφές).

• ΚΟΠΑΝΗΣ Α.Ε.: Είδος 9 (σαμπουάν).

• ΑΛΦΑ ΜΑΡΚΕΤ Ε.Ε.: Είδος 10 (σκόνη για πλύσιμο ρούχων).

• ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.: Είδος 11 (υγρό πιάτων).

Σημειώνεται ότι για το είδος 10 σκόνη για πλύσιμο ρούχων διενεργήθηκε κλήρωση ενώπιον της επιτροπής διαγωνισμού μεταξύ των εταιριών που προσέφεραν την ίδια ακριβώς τιμή και αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία ΑΛΦΑ ΜΑΡΚΕΤ Ε.Ε. Για τα υπόλοιπα είδη της λίστας, όπως κρεατικά, πουλερικά κ.ά. θα διεξαχθεί διαφορετικός διαγωνισμός.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου