ΤΟΠΙΚΑ

Ωρες αγωνίας για οικογένεια από τον Βόλο στο Μάτι

ωρες-αγωνίας-για-οικογένεια-από-τον-βό-786301

Στη λίστα των αγνοουμένων η γυναίκα του αδερφού του Γρηγόρη Ντάγκαλου, Καλλιόπη – Στα αποκαΐδια την αναζητούσε ο σύζυγός της

Βασανιστικά κυλούν από τη Δευτέρα το βράδυ οι ώρες και οι μέρες για οικογένεια από τον Βόλο. Η οικογένεια του Γρηγόρη Ντάγκαλου, dj και πρώην ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης στον Βόλο, αγωνιά για την τύχη ενός δικού της μέλους. Πρόκειται για τη νύφη του Γρηγόρη Ντάγκαλου, Καλλιόπη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις φλόγες της κόλασης στο Μάτι. Ο αδερφός του Γρηγόρη και σύζυγος της Καλλιόπης, Παναγιώτης, ίσα που πρόλαβε να γλιτώσει μαζί με τον τριών ετών γιο του όταν το αυτοκίνητό τους κύκλωσε ο πύρινος εφιάλτης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα συναισθήματα ανάμικτα για τον Βολιώτη dj. Από τη μία χαρά και ικανοποίηση που σώθηκαν ο αδερφός του και ο τρίχρονος ανιψιός του και από την άλλη αγωνία για την τύχη της νύφης του που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Δευτέρα.

Ο ίδιος χιλιόμετρα μακριά, στη Μύκονο, όπου εργάζεται για τη θερινή σεζόν, νιώθει ανήμπορος να βοηθήσει. Εμαθε τα νέα από το τηλέφωνο. Μέσα από τη διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με τον αδερφό του, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την τηλεόραση, ζει καρέ – καρέ την αγωνία, την απόγνωση όσο οι μέρες περνούν. Σπαράζει η καρδιά του όταν βλέπει μέσα από το «γυαλί» τον αδερφό του να λυγίζει, να αναζητά ίχνη της συζύγου του στα αποκαΐδια.

«Αυτός είναι ο ήρωάς μου, ο αδερφός μου μέσα στην κόλαση της φωτιάς να τον κυνηγά», έγραψε ο Γρηγόρης Ντάγκαλος στο Facebook του

Ηταν σε διακοπές

Συγκλονισμένος ο Γρηγόρης Ντάγκαλος, περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα γεγονότα της αποφράδας ημέρας: «Ο αδερφός μου ζει με τη νύφη μου στην Κόρινθο. Ο ίδιος εργάζεται στην Αθήνα σε ναυτιλιακή εταιρεία. Είχαν πάει διακοπές στην Ερέτρια Ευβοίας για μία εβδομάδα. Πριν την επιστροφή αποφάσισαν να πάνε σε σπίτι φιλικής τους οικογένειας στο Μάτι. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον εφιάλτη που θα ακολουθούσε».

«Ξύπνα, φεύγουμε», του είπε η σύζυγός του

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ντάγκαλο και βάσει των περιγραφών που του έκανε ο αδερφός του που έζησε τον εφιάλτη, τα πάντα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων. «Στις 6:30 το απόγευμα η νύφη μου μύρισε τον καπνό στην ατμόσφαιρα. Ξύπνα, φεύγουμε, είπε στον αδερφό μου. Μάζεψαν τα πράγματα, τα φόρτωσαν στο αυτοκίνητο και μπήκαν μέσα για να φύγουν», περιγράφει τις πρώτες στιγμές.

Το ζευγάρι μαζί με το παιδί τους κινήθηκαν με το αυτοκίνητό τους προς μία κοντινή κατοικία από εκείνη, στην οποία φιλοξενούνταν, προκειμένου να παραδώσουν το κλειδί του σπιτιού στον φίλο τους.

Μέχρι εκείνη την ώρα, η οδός Περικλέως και η λεωφόρος Ποσειδώνος ήταν ανοιχτή. Ο Παναγιώτης παρέδωσε το κλειδί. Μέχρι να επιστρέψει στο αυτοκίνητο οι δρόμοι είχαν μπλοκάρει από ακινητοποιημένα οχήματα. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Οι φλόγες είχαν πλησιάσει απειλητικά το αυτοκίνητό τους. Ούτε που είχαν μπορέσει να αντιληφθούν πώς η πυρκαγιά κατέκαιγε πια τα πάντα γύρω τους. Οι δυο γονείς αναφώνησαν σε πανικό και τρόμο: «Το παιδί, το παιδί!». Ταυτόχρονη η φωνή τους. Ο Παναγιώτης άρπαξε στην αγκαλιά το παιδί, το τύλιξε με μια πετσέτα και άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει από την κόλαση, ανάμεσα σε φλόγες που υψώνονταν σε ύψος πέντε μέτρων, με το θερμικό φορτίο να καίει τα πάντα γύρω, μέσα σε ουρλιαχτά ανθρώπων.

Κατευθύνθηκε προς την παραλία, έχοντας απομνημονεύσει τον δρόμο από την προηγούμενη ημέρα που πήγε για μπάνιο με την οικογένειά του. Ηταν η πρώτη φορά που περνούσαν εκεί τις διακοπές τους.

Ετρεχε με το παιδί σφιχτά στην αγκαλιά σχεδόν στα τυφλά από τους καπνούς και τους δυνατούς ανέμους. Αρχικά έπεσε πάνω σε μαντρότοιχο και η πορεία του προς τη θάλασσα διεκόπη. Ανέκτησε την ψυχραιμία του και εντόπισε τελικά τη διαδρομή προς τη θάλασσα. Εμεινε στην παραλία μαζί με το παιδί του για περίπου δύο ώρες. Η γυναίκα του δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Όταν η αδηφαγία της τεράστιας φωτιά άρχισε να υποχωρεί, όταν σταμάτησαν οι εκρήξεις στα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων, επέστρεψε στο σημείο, όπου ήταν το αυτοκίνητο. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Είδε μία καμένη σορό δίπλα… Η γυναίκα του είναι αγνοούμενη.

Αναζητά ίχνη στα αποκαΐδια

«Αυτός είναι ο ήρωάς μου, ο αδερφός μου μέσα στην κόλαση της φωτιάς να τον κυνηγά. Εσωσε τον τρίχρονο γιο του βουτώντας στη θάλασσα. Οσο για την αγαπημένη μας Πόπη, μέχρι να έχουμε ανάλυση DNA, για εμάς θα είναι αγνοούμενη», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γρηγόρης Ντάγκαλος, αναρτώντας βίντεο που προβλήθηκε από διεθνή μέσα και που δείχνει τον Παναγιώτη να αναζητά στα αποκαΐδια ίχνη της αγαπημένης του συζύγου. «Πήρα το μωρό μου και έτρεξα στη θάλασσα. Με τη σύζυγό μου δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Νομίζω ότι κάηκε εδώ», είπε ο Παναγιώτης μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου