ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος Αυγούστου και αν… ο τρίτος κόμβος στον Βόλο

τέλος-αυγούστου-και-αν-ο-τρίτος-κόμβο-789181

Τέλος Αυγούστου και αν… θα είναι έτοιμος ο τρίτος κόμβος στο ύψος του Τελωνείου Βόλου, μετά την καθυστέρηση που προέκυψε για το «σήκωμα» των γραμμών του μικρού τρένου του Πηλίου, οι οποίες είναι κηρυγμένες διατηρητέες από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Το έργο επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 24 Αυγούστου, ίσως και νωρίτερα, ωστόσο οι εργασίες πήγαν πίσω μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον κόμβο όταν επιχειρήθηκε κάλυψη των γραμμών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Το έργο δεν προχωρά όπως το έχουμε σχεδιάσει. Προέκυψε ο περιβόητος ΟΣΕ που έβαλε θέμα για τις γραμμές που θα είναι χρήσιμες σε περίπτωση πολέμου. Για γέλια και για κλάματα. Δυστυχώς κάποιοι βάλανε το χεράκι τους για να καθυστερήσουν το έργο. Δεν ξέρουν όμως πως ό,τι και να κάνουν τα έργα θα γίνουν. Ο ΟΣΕ είναι ακόμη εκεί. Όμως αν δεν παραδώσουν το έργο έως την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) θα πάω να καλύψω τις γραμμές και τον πόλεμο που περιμένουν θα τον κάνω εγώ. Δεν μπορούν να παίζουν με τα νεύρα των πολιτών και την εξέλιξη της πόλης», είπε σε αυστηρό ύφος χθες ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Σημειώνεται ότι οι γραμμές του θρυλικού «Μουντζούρη» θα επικαλύπτονταν στο πλαίσιο κατασκευής του κόμβου. Αντέδρασε η ΓΑΙΑΟΣΕ και μετά από θερμό επεισόδιο στον κόμβο, παρέμβαση Αστυνομίας και Εισαγγελίας, συμφωνήθηκε να δοθούν δύο ημέρες σε συνεργείο του ΟΣΕ για να καταφέρει να σηκώσει τις γραμμές στο ύψος του κόμβου και να μην καλυφθεί ένα έργο υποδομής που μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον.

Ωστόσο το συνεργείο του ΟΣΕ έχει στο εργοτάξιο από την περασμένη Δευτέρα και έως χθες δεν είχε ολοκληρώσει τις εργασίες. «Σκάβοντας πέσαμε πάνω σε καλώδια οπτικών ινών που τα είχαν τοποθετήσει πάνω στις γραμμές. Πρόκειται για οπτικές ίνες που εξυπηρετούν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Τελωνείο και το λιμάνι και έπρεπε να αναλάβει άλλο συνεργείο για να μην προκαλέσουμε προβλήματα. Εκεί οφείλεται η καθυστέρηση», εξήγησε ο υπεύθυνος του τμήματος συντήρησης της γραμμής του ΟΣΕ, κ. Σπύρος Παπανδρεάδης.

Συνεργείο του ΟΣΕ έχει ήδη βγάλει τη γραμμή, αντικατέστησε τους σάπιους στρωτήρες, τοποθέτησε εκ νέου τη γραμμή και την έστρωσε πιο ψηλά. Σήμερα θα πέσει το υλικό επίστρωσης και το έργο θα παραδοθεί για να συνεχιστούν οι εργασίες.

Η εβδομάδα που χάθηκε συνεπάγεται με παράταση της ταλαιπωρίας των οδηγών που κινούνται στην είσοδο και έξοδο της πόλης και ακολουθούν δρομολόγιο από παρακαμπτήριους που συγκεντρώνουν τον κυκλοφοριακό φόρτο και προκαλούνται προβλήματα.

Θα γίνει προσπάθεια επίσπευσης των εργασιών για να παραδοθεί το έργο σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

Μόλις ολοκληρωθεί ο κόμβος θα καταργηθούν τα φανάρια στη Γρηγορίου Λαμπράκη με Παπαδιαμάντη και θα υπάρχει συνεχής ροή της κυκλοφορίας από την Λαμπράκη ευθεία προς την έξοδο της πόλης, δεξιά προς Παπαδιαμάντη και ακολουθώντας κυκλική πορεία προς την Αργοναυτών αλλά και προς την Γρηγορίου Λαμπράκη για την επιστροφή στο κέντρο. Το αντίστροφο θα ισχύει και για όσους κινούνται από Γρηγορίου Λαμπράκη ή Αλμυρού προς το κέντρο του Βόλου.

Το σημαντικό είναι ότι με τον κυκλικό κόμβο θα λυθεί και το μεγάλο πρόβλημα της εξόδου των οχημάτων από την Αργοναυτών προς τη Γρηγορίου Λαμπράκη και προς την Παπαδιαμάντη, που κάθε φορά που καταφθάνει πλοίο στο λιμάνι, αυτοκίνητα και φορτηγά μποτιλιάρουν σε μεγάλες «ουρές» μέχρι να περάσουν από τα φανάρια στην Αργοναυτών πριν την Πυράσσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου