ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κυνοκομείο

μήνυση-για-τα-επεισόδια-που-σημειώθηκ-790164

Μήνυση για διατάραξη της ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας αλλά και για κατασυκοφάντηση του Δήμου, καταθέτει εναντίον μέλους της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, που τον περασμένο Μάιο «εισέβαλε» στο δημοτικό καταφύγιο αδεσπότων, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν μέλος της Φιλοζωικής και ένα ακόμη άτομο φέρονται να μπήκαν παράνομα στο καταφύγιο και να «επιδόθηκαν σε εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Δήμου, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες που όμως δεν είχαν ληφθεί από το καταφύγιο αλλά από χώρους έξω από αυτό».

Χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η κατάθεση της μήνυσης σε βάρος φιλόζωης.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσης, «στις 28 Μαΐου 2018, ημέρα αργίας του Αγ. Πνεύματος και περί ώρα 11.45 π.μ., η μηνυόμενη συνοδευόμενη και από μία άλλη γυναίκα, προσήλθε στο δημοτικό κυνοκομείο Γλαφυρών και ζήτησε από τον παρευρισκόμενο υπάλληλο, να μπει στο κυνοκομείο. Ο υπάλληλος εξήγησε, ότι αυτό δεν είναι δυνατόν. Τότε, η μηνυομένη άρχισε να φωνάζει, να εξυβρίζει, να απειλεί.

Μετά την βίαιη και επιθετική συμπεριφορά της μηνυόμενης, κλήθηκε η Αστυνομία αλλά αμέσως, μετά την απομάκρυνση της Αστυνομίας, παρά τις διαμαρτυρίες του υπαλλήλου, παραβίασαν την είσοδο και όρμησαν κυριολεκτικά στον χώρο του κυνοκομείου. Παρέμειναν στον χώρο, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση, περίπου επί μισή ώρα και αποχώρησαν, μόνο αφού τις ανακοινώθηκε, ότι θα καλούνταν εκ νέου η Αστυνομία και η αρμόδια αντιδήμαρχος».

Στη μήνυση περιγράφονται επίσης και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν με φωτογραφίες ενός νεκρού ζώου και άδειων κουβάδων νερού: «Τόσο το περιεχόμενο του δημοσιεύματος όσο και οι φωτογραφίες που το συνοδεύουν είναι στοιχεία ψευδή και παραπλανητικά. Το νεκρό ζώο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το δημοτικό κυνοκομείο και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ζώο, το οποίο φιλοξενήθηκε σε αυτό. Η μηνυόμενη είδε και φωτογράφισε η ίδια το νεκρό, χτυπημένο από αυτοκίνητο ζώο, ένα χιλιόμετρο πριν από το δημοτικό κυνοκομείο, το παρουσιάζει ως νεκρό εντός του κυνοκομείου. Εξάλλου, οι εμφανιζόμενοι σε φωτογραφία δύο άδειοι κουβάδες, βρίσκονται έξω από το κυνοκομείο και τους έχει τοποθετήσει η Υπηρεσία για να καλύπτει τις ανάγκες σε νερό των περιφερόμενων έξω από το καταφύγιο ζώων παρά το γεγονός ότι δεν είναι υπόχρεη, εμφανίζονται κενοί, διότι η ίδια η μηνυόμενη τους είχε αναποδογυρίσει κατά την προσπάθεια της παράνομης εισόδου της στο κυνοκομείο και τους είχε αδειάσει από το νερό».

Ο Δήμος ζητά την ποινική τιμωρία του μέλους της Φιλοζωικής, ενώ παραθέτει και τον κανονισμό λειτουργίας του καταφυγίου, όπου ρητά αναφέρεται ότι «…δεν επιτρέπεται η είσοδος ατόμου και η είσοδος ή έξοδος ζώου από το καταφύγιο χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και την έγγραφη άδεια του υπεύθυνου κτηνιάτρου …» και ότι «το καταφύγιο μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά από τις 11.30 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. εκπρόσωποι φορέων, σχολείων, συλλόγων κ.λπ. καθώς και ενδιαφερόμενοι μεμονωμένοι πολίτες με σκοπό την υιοθεσία ζώων. Πριν από την επίσκεψη προηγείται επικοινωνία με το συντονιστή του προγράμματος ή τον υπεύθυνο κτηνίατρο του ενδιαιτήματος».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου