ΤΟΠΙΚΑ

Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου: Είχαν τα προσόντα, δεν έκαναν αιτήσεις

συντονιστές-εκπαιδευτικού-έργου-είχ-791365

Είχαν τα προσόντα, δεν προχώρησαν όμως στην κατάθεση αιτήσεων για να διεκδικήσουν θέσεις συντονιστών εκπαιδευτικού έργου, όπως εξελίχθηκε ο θεσμός του σχολικού συμβούλου. Ο λόγος για εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας που μολονότι ενδιαφέρονταν για τις θέσεις, τελικά δεν υπέβαλαν υποψηφιότητες, λόγω… έδρας.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας οι αξιολογικοί πίνακες των υποψηφίων για τις θέσεις συντονιστών εκπαιδευτικού έργου. Εως τις 25 Ιουλίου οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης.

Στους πίνακες καταγράφονται τα λεγόμενα μετρήσιμα μόρια που προκύπτουν μέσα από μια σειρά προσόντων που πρέπει να έχουν οι συντονιστές. Διδακτική εμπειρία, διοικητική εμπειρία, αλλά και διδακτορικό, μεταπτυχιακό, διδασκαλείο, 2ο πτυχίο ΑΕΙ, 2ο μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες, επιμορφώσεις, συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα, συγγραφή σχολικών εγχειριδίων, δημοσιεύσεις άρθρων, εισηγήσεις σε πρακτικά συνεδρίων.

Από τους 99 συνολικά που περιλαμβάνονται στους αξιολογικούς πίνακες για τους κλάδους αειφορίας, ειδικής αγωγής, θεολόγων, φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών επιστημών, ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής, νηπιαγωγών, δασκάλων, μηχανολόγων και πληροφορικής, οι Βολιώτες υποψήφιοι μετριούνται στα δάκτυλα.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι υποψήφιοι είναι από τον Νομό Λάρισας και ως εκ τούτου εκείνοι θα κληθούν να κάνουν συμβουλευτική στα σχολεία της Μαγνησίας.

Η υποβολή λιγοστών αιτήσεων τόσο από τη Μαγνησία, όσο και από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, φαίνεται να οφείλεται στην έδρα των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου, που σύμφωνα με τον Νόμο θα είναι η έδρα της κάθε Περιφέρειας και στην περίπτωση της Θεσσαλίας, η Λάρισα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι εκπαιδευτικοί από τον Βόλο θα πρέπει να δίνουν καθημερινά το «παρών» στη Λάρισα. Το παραπάνω αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα για αρκετούς που αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, καθώς οι καθημερινές μετακινήσεις είναι και χρονοβόρες και επιπλέον έχουν κόστος. Σε συνδυασμό μάλιστα με το «ψαλίδισμα» του επιδόματος που λαμβάνουν οι πρώην σχολικοί σύμβουλοι, πολλοί αποφάσισαν να μην θέσουν υποψηφιότητα και δεν θα περάσουν ούτε από τη διαδικασία των προσωπικών συνεντεύξεων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου