ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλικός κόμβος στα Αστέρια Αγριάς

κυκλικός-κόμβος-στα-αστέρια-αγριάς-792492

Κυκλικό κόμβο στα Αστέρια Αγριάς με στόχο να μπει οριστικό τέλος στα «μπάνια της ταλαιπωρίας» τους θερινούς μήνες ετοιμάζεται να δημοπρατήσει άμεσα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, Δωροθέα Κολυνδρίνη, προ δεκαπενθημέρου ολοκληρώθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας η μελέτη του έργου και ήδη βγαίνουν τεύχη δημοπράτησής του. Για το έργο θα γίνει διαγωνισμός και αναμένεται να κοστίσει περίπου 500.000 ευρώ, ποσό που θα διατεθεί από τους πόρους της ίδιας της Περιφέρειας. «Εχουμε ήδη προχωρήσει σε δέσμευση πίστωσης και πιστεύουμε ότι εντός του έτους το έργο θα έχει ξεκινήσει, προκειμένου το επόμενο καλοκαίρι να μην υφίσταται κυκλοφοριακό πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο. Βεβαίως θα απαιτηθεί ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών και στον κόμβο της ΕΨΑ για να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων», ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη.

Η δημιουργία κυκλικού κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο αποτελούσε αίτημα από την πρώτη χρονιά που τέθηκε σε λειτουργία ο περιφερειακός. Στη μελέτη του περιφερειακού δεν προβλεπόταν κυκλικός κόμβος.

Στο σημείο όπου διασταυρώνεται η κίνηση από την παραλιακή από Βόλο προς Αγριά και από το τούνελ της Γορίτσας για όσους επιλέγουν τον περιφερειακό, τα μποτιλιαρίσματα των οχημάτων μπορεί να σχηματίσουν ακόμη και «ουρές» χιλιομέτρων ιδίως τις Κυριακές και αργίες των καλοκαιρινών μηνών.

Το μέτρο που έθεσε σε εφαρμογή η Τροχαία με την μονοδρόμηση του περιφερειακού, ανακουφίζει κάπως το πρόβλημα, αλλά και πάλι η αυξημένη κίνηση δημιουργεί μποτιλιαρίσματα.

Με τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στο σημείο, αναμένεται να επιλυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα. «Η πράξη έχει δείξει ότι οι κυκλικοί κόμβοι είναι λειτουργικοί και επιπλέον πρόκειται για έργα που έχουν μικρό κόστος και είναι εύκολο να γίνουν», σχολίασε η κ. Κολυνδρίνη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου