ΤΟΠΙΚΑ

Αρίστευσαν σε Πολυτεχνείο και Οικονομικό του Π.Θ. [photos]

αρίστευσαν-σε-πολυτεχνείο-και-οικονο-793575

Το μέλλον με αισιοδοξία ατενίζουν από χθες οι απόφοιτοι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ορκίστηκαν στις επιστήμες τους και έλαβαν τα πτυχία τους μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Κάποιοι απόφοιτοι ξεχώρισαν, καθώς η επίτευξη του στόχου συνοδεύτηκε από την αριστεία. Κατάφεραν όχι μόνο να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους αλλά και να πρωτεύσουν στα Τμήματά τους και γι’ αυτό βραβεύτηκαν στο πλαίσιο των τελετών ορκωμοσίας.

Αριστούχος των μηχανολόγων μηχανικών η Αννα Κατσαβριά

Η Βολιώτισσα Αννα Κατσαβριά, κόρη του διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Νίκου Κατσαβριά, ήταν η αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σε έναν… ανδροκρατούμενο χώρο, η Αννα κατάφερε να ξεχωρίσει. «Δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για αντρικό πεδίο. Είναι προσωπικό θέμα του καθενός, αλλά και κλίσεων που έχει ο καθένας στην επιστήμη. Για μένα ήταν συνειδητή και μάλιστα πρώτη επιλογή το συγκεκριμένο Τμήμα και θα ήθελα να συνεχίσω στον τομέα της έρευνας», ανέφερε.

Από τη Λευκάδα, η αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κατερίνα Ζακυνθινού. «Αν και δεν ήταν πρώτη μου επιλογή, οι σπουδές άξιζαν και με το παραπάνω. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από όσα αποκόμισα και νιώθω χαρούμενη που έφθασα στον στόχο μου. Επόμενος στόχος ένα μεταπτυχιακό», είπε.

Το απόλυτο άριστα άγγιξε στο Οικονομικό η Ευαγγελία Θεοδοσίου

Στα χνάρια της μεγαλύτερης αδερφής της που επίσης σπούδασε Οικονομικά στον Βόλο και η αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ευαγγελία Θεοδοσίου. Η Καρδιτσιώτισσα οικονομολόγος αποφοίτησε με βαθμό 9,74 και βραβεύτηκε για το σχεδόν απόλυτο άριστα που πέτυχε. «Στο ίδιο Τμήμα σπούδαζε και η αδερφή μου και επειδή λόγω οικονομικής κρίσης η οικογένεια δεν μπορούσε να συντηρήσει και δεύτερο σπίτι, αποφάσισα να έρθω στον Βόλο. Δεν το μετάνιωσα όμως. Δεν έχανα μαθήματα και προσπαθούσα για το καλύτερο», επισήμανε. Σχολιάζοντας δε την οικονομική κατάσταση της χώρας εκτίμησε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας θα είναι δύσκολη και αργή.

«Ανάπτυξη σε μερικά χρόνια»

Δέσποινα Γρηγορίου: Πολύ δύσκολα η Ελλάδα θα βγει από την κρίση

«Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι δύσκολη. Χρειάζονται να γίνουν πολλά για ίσως σε μερικά χρόνια να καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση», εκτίμησε από την πλευρά της η Βολιώτισσα απόφοιτη του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δέσποινα Γρηγορίου.

Η ίδια αναφερόμενη στο περιβάλλον στο οποίο καλείται να δραστηριοποιηθεί ως απόφοιτη πλέον, τόνισε ότι είναι δύσκολο για όλους τους νέους. «Θα το παλέψω. Ολοι πρέπει να παλεύουμε ακόμη κι όσα μοιάζουν ακατόρθωτα», είπε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου