ΤΟΠΙΚΑ

Γέφυρα σχεδιασμένη για… κάρα στις Αλυκές

γέφυρα-σχεδιασμένη-για-κάρα-στις-αλυ-795044

Κατασκευάστηκε πριν από επτά δεκαετίες για να εξυπηρετεί οχήματα με μικρό τονάζ και… κάρα. Κι όμως σήμερα, το ίδιο γεφυράκι δέχεται τον όγκο της κυκλοφορίας της εθνικής οδού Βόλου – Αθηνών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Κάτοικοι της συνοικίας Νέων Παγασών επαναφέρουν το αίτημα για κατασκευή νέας γέφυρας στο Αλιγαρόρεμα επί της εθνικής οδού κάτω από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία. Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέων Παγασών, θέτει επιτακτικά το αίτημα αντικατάστασης της παλιάς γέφυρας, που όπως καταγγέλλουν είναι και στενή και αμφιβόλου στατικότητας. «Φοβόμαστε για τα χειρότερα. Η γέφυρα κατασκευάστηκε πριν από 65 – 70 χρόνια με άλλες προδιαγραφές», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κων. Βιδανόπουλος.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στο σημείο έχουν καταγραφτεί πάμπολλα τροχαία ατυχήματα. «Εχουμε θρηνήσει την απώλεια τεσσάρων συνανθρώπων μας σε τροχαία στη στενή, ακατάλληλη γέφυρα», διαμαρτύρονται κάτοικοι, προσθέτοντας επιπλέον ότι η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της στροφής που υπάρχει στο σημείο.

Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει μελέτη νέας γέφυρας και το συντομότερο να κατατεθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προς χρηματοδότηση μέσα από πρόγραμμα.

Νησίδα στη Δουλκέρογλου

Το γεφυράκι δεν είναι το μοναδικό σημείο-καρμανιόλα στην περιοχή των Αλυκών. Ο Σύλλογος στην ίδια επιστολή του προς τον Δήμο Βόλου θέτει ζήτημα ασφάλειας και για την οδό Δουλκέρογλου μέσω της οποίας υπάρχει πρόσβαση από τις Αλυκές στην εθνική οδό Βόλου – Αθηνών. «Στο σημείο, τα αυτοκίνητα που κινούνται από ή προς Βόλο επί της εθνικής αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες κι όποιος επιχειρεί έξοδο στην εθνική μέσω της Δουλκέρογλου, παίζει τη ζωή του κορόνα γράμματα. Εχουμε θρηνήσει τις ζωές πέντε συνανθρώπων μας στη συγκεκριμένη διασταύρωση, μεταξύ των οποίων ένα 12χρονο αγόρι, τον Αποστόλη», αναφέρει ο κ. Βιδανόπουλος, προτείνοντας την κατασκευή νησίδας.

Τέλος, ο Σύλλογος ζητά από τον Δήμο να βάλει ποδηλατοστάσια στην είσοδο του πεζοδρόμου Ηρώων Πολυτεχνείου. Τα ποδηλατοστάσια, πέραν της εξυπηρέτησης των ποδηλατών, θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την είσοδο στον πεζόδρομο οχημάτων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου