ΤΟΠΙΚΑ

Κατασχετήριο ΕΡΓΗΛ και στο Αχιλλοπούλειο

κατασχετήριο-εργηλ-και-στο-αχιλλοπού-795074

Μέχρι και στο Αχιλλοπούλειο «χτύπησε» η ΕΡΓΗΛ στην προσπάθειά της να εισπράξει ό,τι μπορεί από τα 9,2 εκατ. ευρώ που της επιδίκασε ο Αρειος Πάγος για το έργο της ύδρευσης που ανέλαβε το 2005, αλλά παρέδωσε μισό, σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας. Πριν από δύο εβδομάδες, στο Νοσοκομείο και στη ΔΕΥΑΜΒ κοινοποιούνταν νέο κατασχετήριο της ΕΡΓΗΛ. Θέλει να εισπράξει ποσό 450.000 ευρώ που χρωστά το Νοσοκομείο από την κατανάλωση νερού στη ΔΕΥΑΜΒ και το οποίο έχει ρυθμιστεί για να αποπληρωθεί σε 100 δόσεις των 4.500 ευρώ η μία, κάθε μήνα.

Η ΔΕΥΑΜΒ που φαίνεται να βρίσκεται σε εγρήγορση από τα απανωτά χτυπήματα της ΕΡΓΗΛ κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Βόλου αίτημα προσωρινής διαταγής επί της αίτησης αναστολής επί της ανακοπής κατά του κατασχετηρίου. Το αίτημα εξετάστηκε προχθές Δευτέρα και σήμερα αναμένεται να εκδοθεί απόφαση.

Αύριο, Πέμπτη όμως εξετάζεται αίτηση της ΕΡΓΗΛ στο Πρωτοδικείο Βόλου για να «εισβάλει» στα δημοτικά ταμεία. Ζητά άδεια δικαστηρίου για να προχωρήσει σε κατάσχεση λογαριασμών του Δήμου προκειμένου να εισπράξει ποσό 4.150.994,43 ευρώ που φαίνεται ότι ο Δήμος χρωστά στη ΔΕΥΑΜΒ. Η ΕΡΓΗΛ που με απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών προς το παρόν δεν μπορεί να εισπράξει από τη ΔΕΥΑΜΒ τα 9,2 εκατ. ευρώ που της επιδίκασε ο Αρειος Πάγος, βάζει στο στόχαστρο τα δημοτικά ταμεία.

Σημειώνεται ότι οι ΟΤΑ εμπίπτουν στις διατάξεις του Δημοσίου βάσει των οποίων για να γίνει σε βάρος τους κατάσχεση πρέπει να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου. Τέτοια απόφαση, να της επιτραπεί να προχωρήσει σε κατάσχεση εις χείρας τρίτων λογαριασμών του δήμου Βόλου, ζητά η ΕΡΓΗΛ από το Πρωτοδικείο.

Διαταγή πληρωμής 18 εργαζομένων

Το Πρωτοδικείο Βόλου εξέδωσε χθες το μεσημέρι απόφαση επί της διαταγής πληρωμής στην οποία προχώρησαν 18 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ έναντι της Επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν με βάση απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα προ των περικοπών που αποφασίστηκαν από την προηγούμενη διοίκηση αλλά και αναδρομικές αποδοχές που φθάνουν πλέον στα 5 εκατ. ευρώ περίπου.

Επί της διαταγής η ΔΕΥΑΜΒ ζήτησε αναστολή εκτέλεσης μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο (στις 2 Οκτωβρίου 2018), όπου έχει προσφύγει η επιχείρηση.

Η αίτηση αναστολής της ΔΕΥΑΜΒ έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο Βόλου στο σκέλος που αφορά στη μη καταβολή των αναδρομικών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Αρειο Πάγο, υποχρεώνει όμως την Επιχείρηση να αποκαταστήσει την τρέχουσα μισθοδοσία στα επίπεδα προ της 31ης Οκτωβρίου 2012.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου