Σε σύγχυση

σε-σύγχυση-797029

Της Ελένης Χάνου

Η νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν προκαλεί αντιδράσεις μόνο στο εσωτερικό των προς συνένωση ιδρυμάτων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος.

Η διαβούλευση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δεν εγείρει διεκδικήσεις μόνο από τις θεσσαλικές πόλεις, σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ζητούν όσο το δυνατό μεγαλύτερα κομμάτια από την «πίτα» για να εξυπηρετήσουν δικές τους λογικές ανάπτυξης μακριά από τα ακαδημαϊκά κριτήρια με τα οποία αλλάζει ο χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα.

Φαίνεται ότι το νέο Πανεπιστήμιο έχει προκαλέσει πλήρη σύγχυση στους αυριανούς φοιτητές και τις οικογένειές τους, που παρακολουθούν τον διάλογο που εξελίσσεται σε υψηλούς τόνους.

Χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικρατεί είναι τηλεφωνήματα που γίνονται πλέον σε σχεδόν καθημερινή βάση στη γραμματεία του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που συμπληρώνουν αυτές τις ημέρες τα μηχανογραφικά τους και εν αναμονή της ανακοίνωσης των βάσεων στις Σχολές στα τέλη Αυγούστου, τηλεφωνούν και ρωτούν αν μέσω της συνένωσης θα μπορέσουν να βγουν απόφοιτοι του Πανεπιστημιακού Τμήματος, έχοντας όμως μπει σε Τμήμα του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Δηλαδή αν συμπληρώνοντας το μηχανογραφικό τους και δηλώνοντας το Τμήμα Γεωπονίας του ΤΕΙ θα μπορέσουν να μεταπηδήσουν και να αποφοιτήσουν λόγω… συνένωσης από το Τμήμα του ΑΕΙ.

Υπάλληλοι στη γραμματεία της Σχολής εξηγούν βεβαίως ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει κι ότι όσοι μπουν στα ΤΕΙ από εκεί θα αποφοιτήσουν μόλις ολοκληρωθούν οι σπουδές τους. Απλώς με τη συνένωση, τα ΤΕΙ θα σταματήσουν να δέχονται νέους εισακτέους μέχρι να γίνει η μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Τα τηλεφωνήματα, όμως, που είναι καθημερινά και δεν συνιστούν μεμονωμένα περιστατικά, είναι ενδεικτικά της σύγχυσης που επικρατεί γύρω από το νέο Πανεπιστήμιο που θα δημιουργηθεί και την ίδια ώρα ενισχύουν τις αντιδράσεις ακαδημαϊκών που τάσσονται κατά της συνένωσης των Τεχνολογικών και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου