ΤΟΠΙΚΑ

Χίλια άτομα έκαναν ποδαρικό στο παζάρι του Βόλου

χίλια-άτομα-έκαναν-ποδαρικό-στο-παζάρ-801766

Ποδαρικό από χίλιους περίπου επισκέπτες που έσπευσαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες να περιηγηθούν στους χώρους του, έκανε την Κυριακή, το παζάρι του Βόλου. Η βροχή δημιούργησε μικρής έκτασης προβλήματα που χάρη στην άμεση ενεργοποίηση του Δήμου και των εμπόρων ξεπεράστηκαν άμεσα και οι περισσότεροι απόλαυσαν την βόλτα τους και διασκέδασαν φεύγοντας με τα χέρια γεμάτα από αγορές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Ανδρέα Ζέρβα, ο καιρός δεν εμπόδισε τους Βολιώτες να επισκεφθούν το παζάρι από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. «Περίπου χίλια άτομα άνοιξαν την αυλαία και το σημαντικό είναι ότι οι περισσότεροι προχώρησαν σε αγορές» ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Το παζάρι λειτουργεί καθημερινά από το πρωί έως τα μεσάνυκτα. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο τμήμα του λούνα παρκ που περιλαμβάνει 21 παιχνίδια αλλά και να περιηγηθούν στα εμπορικά περίπτερα που βρίσκονται σε στεγασμένο χώρο, αγοράζοντας από βιβλία, μέχρι ρούχα, παπούτσια, τσάντες και είδη σπιτιού. Συνολικά στο εμπορικό τμήμα λειτουργούν περί τα 90 περίπτερα, αριθμός μειωμένος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, λόγω του μικρού ενδιαφέροντος από εμπόρους να συμμετέχουν.

Ανάμεσα στις αγορές, οι επισκέπτες μπορούν να σταματήσουν για τον καφέ ή σουβλάκια στο τμήμα εστίασης που αποτελείται από 11 ψησταριές. Και φυσικά να γευτούν και να αγοράσουν από τους 22 συνολικά πάγκους, λουκουμάδες και τον παραδοσιακό χαλβά.

Το παζάρι λειτουργεί στην έκταση απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Φέτος εκτός από χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, έχουν γίνει πρόσθετες παρεμβάσεις στον φωτισμό, ενώ έχει διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης περίπου 400 αυτοκινήτων. Ο Δήμος Βόλου προσδοκά σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα να ενισχύσει τα ταμεία του με το ποσό των 50.000 ευρώ από τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης. Σημειώνεται ότι τα τέλη χρήσης των χώρων είναι τα εξής: Περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας 180 ευρώ, γωνιακά περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας 200 ευρώ, περίπτερα χαλβάδων -λουκουμάδων 400 ευρώ και θέσεις ψησταριών 1.100 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου