ΤΟΠΙΚΑ

Θα πληρώσει για το ρεύμα που έκλεβε ο «νταής» Ρομά

θα-πληρώσει-για-το-ρεύμα-που-έκλεβε-ο-ν-803713

Αναβολή ζήτησε και έλαβε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, Ρομά που συνελήφθη μαζί με ακόμη τρεις αντίστοιχους, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στο Αλιβέρι για ρευματοκλοπή κατ’ εξακολούθηση. Ο «νταής» Ρομά που εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου Βόλου επιτέθηκε φραστικά σε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ απειλώντας τον να μην ξαναπατήσει στον οικισμό, ενημέρωνε χθες το Δικαστήριο ότι ζήτησε συγγνώμη από τον εργαζόμενο και ότι επιπλέον προτίθεται να καταβάλει ποσό 1.000 ευρώ στη ΔΕΗ για το ρεύμα που παράνομα χρησιμοποιούσε τον τελευταίο ένα χρόνο.

Είχε προηγηθεί την περασμένη Τρίτη καταδίκη των τριών άλλων συλληφθέντων και μάλιστα με παραδειγματικές ποινές φυλάκισης.

Συγκεκριμένα, το Αυτόφωρο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 24χρονο Ρομά, ο οποίος είχε συνδεθεί παράνομα με ηλεκτρικό ρεύμα και ζημίωσε τη ΔΕΗ με το ποσό των 8.000 ευρώ. Ο καταδικασθείς στον έλεγχο της Αστυνομίας κατελήφθη όχι μόνο να έχει συνδέσει παράνομα την οικία του με ηλεκτρικό ρεύμα αλλά να προχωρεί κιόλας σε κατασπατάληση.

Στο Αυτόφωρο δικάστηκαν και άλλοι δύο Ρομά, ηλικίας 31 και 32 ετών, οι οποίοι βαρύνονταν με την ίδια κατηγορία.

Το Δικαστήριο καταδίκασε έκαστο σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Αμφότεροι υποστήριξαν ότι μένουν στα σπίτια για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ότι έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ηλεκτροδοτηθούν νόμιμα.

Επισημαίνεται ότι και οι δύο διαπιστώθηκε ότι ήταν συνδεδεμένοι παράνομα με το δίκτυο της ΔΕΗ και κατανάλωναν ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς να καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο επί πέντε έτη, ζημιώνοντας την Επιχείρηση με 8.000 ευρώ έκαστος.

Ο τέταρτος που ζήτησε προθεσμία, χθες έλαβε αναβολή προκειμένου να πληρώσει για το ρεύμα που κατανάλωσε μέσω παράνομης σύνδεσης, ενώ προηγουμένως φρόντισε να ζητήσει συγγνώμη από τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ στον οποίο ο ίδιος και η σύζυγός του επιτέθηκαν φραστικά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου