ΤΟΠΙΚΑ

Τα βρήκαν Δήμος Βόλου – ΟΣΕ

τα-βρήκαν-δήμος-βόλου-οσε-804804

Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά της ώρας για να τα βρουν Δήμος Βόλου και ΟΣΕ, για το θέμα των γραμμών του θρυλικού «Μουντζούρη», που βρίσκονται στο οδόστρωμα της Γρηγορίου Λαμπράκη και θα «θάβονταν» κάτω από την άσφαλτο κατά την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στο ύψος του Τελωνείου.

Στον απόηχο του φραστικού επεισοδίου, των αλληλομηνύσεων, συλλήψεων και της «επίσκεψης» στην Εισαγγελία Βόλου, απ’ όπου ορίστηκε ρητή δικάσιμος στις 23 Ιανουαρίου 2019, Δήμος και ΟΣΕ, κατάφεραν να συνεννοηθούν.

Επιτόπου στον κόμβο βρέθηκαν χθες το πρωί, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη και στελέχη του Δήμου και ο υπεύθυνος του τμήματος συντήρησης της γραμμής του ΟΣΕ, κ. Σπύρος Παπανδρεάδης.

Ο κ. Παπανδρεάδης εξήγησε στον Δήμο ότι δύο γραμμές που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Παπαδιαμάντη όπου θα γίνει ο κόμβος είναι κηρυγμένες διατηρητέες από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, καθώς είναι η γραμμή του μικρού τρένου του Πηλίου, του θρυλικού «Μουντζούρη» η οποία μολονότι σήμερα δεν χρησιμοποιείται δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι οι γραμμές για τις οποίες Δήμος και ΟΣΕ ήρθαν σε σύγκρουση δεν είναι αυτές που τέμνουν τη Λαμπράκη και οδηγούν στο λιμάνι και οι οποίες προκειμένου να διατηρηθούν, έγινε μεταφορά του κόμβου κάτω από αυτές.

Ο κ. Παπανδρεάδης εξήγησε ενώπιον του κ. Μπέου, ότι δεν πρόκειται να καθυστερήσει το έργο του κόμβου κι ότι ο ΟΣΕ θα αναλάβει με δικά του έξοδα και δικό του προσωπικό να «σηκώσει» τις γραμμές κατά 40 εκατοστά προκειμένου να έρθουν στο ίδιο ύψος με τον κόμβο. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι οι εργασίες δεν θα διαρκέσουν περισσότερες από δύο ημέρες. «Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται ο ανάδοχος του ΟΣΕ για την έναρξη των εργασιών στις γραμμές», δήλωσε ο κ. Παπανδρεάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, οι εργασίες στον κόμβο εξελίσσονται ομαλά μετά τη συμφωνία που επήλθε. «Ο ΟΣΕ ανέλαβε να κάνει το έργο στις γραμμές και τα συνεργεία του εργολάβου θα συνεχίσουν στο υπόλοιπο κομμάτι του κόμβου. Δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μία ημέρα. Μάλιστα το εργοτάξιο ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό προκειμένου να επισπευστεί ο χρόνος ολοκλήρωσής τους. Όχι μόνο δεν θα έχουμε καθυστερήσεις, αλλά ευελπιστούμε το έργο να είναι έτοιμο νωρίτερα», σημείωσε ο κ. Σταυρίδης.

Μόλις ολοκληρωθεί ο κόμβος θα καταργηθούν τα φανάρια στη Γρηγορίου Λαμπράκη με Παπαδιαμάντη και θα υπάρχει συνεχής ροή της κυκλοφορίας από την Λαμπράκη ευθεία προς την έξοδο της πόλης, δεξιά προς Παπαδιαμάντη και ακολουθώντας κυκλική πορεία προς την Αργοναυτών αλλά και προς την Γρηγορίου Λαμπράκη για την επιστροφή στο κέντρο. Το αντίστροφο θα ισχύει και για όσους κινούνται από Γρηγορίου Λαμπράκη ή Αλμυρού προς το κέντρο του Βόλου.

Το σημαντικό είναι ότι με τον κυκλικό κόμβο θα λυθεί και το μεγάλο πρόβλημα της εξόδου των οχημάτων από την Αργοναυτών προς τη Γρηγορίου Λαμπράκη και προς την Παπαδιαμάντη, που κάθε φορά που καταφθάνει πλοίο στο λιμάνι, αυτοκίνητα και φορτηγά μποτιλιάρουν σε μεγάλες ουρές μέχρι να περάσουν από τα φανάρια στην Αργοναυτών πριν την Πυράσσου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου