ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιοι από τη Μαγνησία άγγιξαν το απόλυτο άριστα [photos]

υποψήφιοι-από-τη-μαγνησία-άγγιξαν-το-α-807491

Στα ύψη του βαθμολογικού πίνακα αγγίζοντας σχεδόν το απόλυτο άριστα, «πέταξαν» τρεις υποψήφιοι της Μαγνησίας. Μπορεί ο «κανόνας» των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων να αφορούσε φέτος σε μεσαίες βαθμολογίες, κάποιοι υποψήφιοι όμως τον «έσπασαν». Δεν κατάφεραν απλώς να βρεθούν πάνω από τα 19.000 μόρια, αλλά άγγιξαν σχεδόν το απόλυτο άριστα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρώτος των πρώτων στο νομό Μαγνησίας, είναι ο μαθητής του Γενικού Λυκείου Αλμυρού Στάθης Ηλιάκης. Έδωσε εξετάσεις με την ομάδα θετικών σπουδών και παρά τις δυσκολίες των μαθηματικών και της φυσικής συγκέντρωσε 19.540 μόρια! Ατόφιο 20άρι στα μαθηματικά, ατόφιο 20άρι στη φυσική, 19,8 στη χημεία και 17,9 στην έκθεση ήταν οι βαθμοί που «απογείωσαν» τον Στάθη Ηλιάκη ο οποίος επιθυμεί να περάσει στις σχολές χημικών μηχανικών ή μηχανολόγων μηχανικών.

«Μέσα από τις συγκεκριμένες σχολές πιστεύω ότι θα έχω περισσότερες επιλογές και για τη μετέπειτα επαγγελματική μου αποκατάσταση», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρώτος των πρώτων.

Για τον ίδιο οι πανελλαδικές εξετάσεις ήταν μία ακόμη δοκιμασία από τις πολλές που έχουν προηγηθεί. «Είχα τα μαθήματα σαν χόμπι και έχω λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς σε πανελλήνιο επίπεδο και έχω διακριθεί. Ήμουν εξοικειωμένος με το διάβασμα και γι’ αυτό η φετινή χρονιά δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για μένα. Συντονίστηκα και κατάφερα και να διαβάζω και να κάνω τις βόλτες μου. Όχι μέχρι τη… βεράντα, κανονικά έξω, είχα κοινωνική ζωή», λέει με διάθεση αστεϊσμού ο Στάθης Ηλιάκης. Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό τον βοήθησε να έχει καλή ψυχολογία και να πετύχει στις πανελλαδικές.

Πολύ κοντά στο απόλυτο άριστα ο Γιώργος Παπαδούλης από το Μουσικό Σχολείο Βόλου με 19.447 μόρια

Σε απόσταση αναπνοής ο Γιώργιος Παπαδούλης από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, ο οποίος συγκέντρωσε βαθμολογία 19.447 μόρια μέσω της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών. Στόχος του είναι η σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών, καθώς όπως ανέφερε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τον προγραμματισμό. «Μέσω του συγκεκριμένου κλάδου νομίζω ότι θα έχω διεξόδους και στην αγορά εργασίας», σχολίασε ο κιθαρίστας του Μουσικού. Ο Γιώργος Παπαδούλης όπως αποκαλύπτει δεν ασχολούταν μόνο με το διάβασμα. Η αγάπη του για τη μουσική και για την κιθάρα του προσέφερε την χαλάρωση που επιζητούσε ανάμεσα από τα μαθήματα, έκανε την προσπάθειά του στις πανελλαδικές και πέτυχε. «Σίγουρα ήταν δύσκολα, όποιος όμως είχε προετοιμαστεί κατάλληλα, μπορούσε να αποδώσει», είπε.

Στα ύψη του βαθμολογικού πίνακα η Σοφία Τσιροπούλου από το 5ο ΓΕΛ Βόλου με 19.340 μόρια

Κορυφαία επίδοση και για την μαθήτρια του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Σοφία Τσιροπούλου, που συγκέντρωσε 19.340 μόρια. «Πάντα διάβαζα από τα πρώτα μου βήματα στη σχολική ζωή. Δεν έκανα φέτος κάτι διαφορετικό. Απλώς οι προσπάθειες εντάθηκαν», αναφέρει η υποψήφια της ομάδας θετικών σπουδών, που βάζει πλώρη για Ιατρική. «Η Ιατρική είναι μία ατελείωτη επιστήμη που ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Έχουμε πολλά να ανακαλύψουμε. Και μέσω αυτής πιστεύω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου», τόνισε η Σοφία Τσιροπούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου