ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους

αγωνία-τέλος-για-τους-υποψηφίους-808042

Αγωνία τέλος σήμερα για τους 1.785 υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στη Μαγνησία. Στη μία το μεσημέρι αναμένεται να αναρτηθούν στους πίνακες ανακοινώσεων των γενικών και επαγγελματικών λυκείων οι καταστάσεις με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές. Όπως κάθε χρόνο, στις καταστάσεις που θα αναρτηθούν στους πίνακες ανακοινώσεων των λυκείων δεν θα αναγράφονται τα ονόματα των υποψηφίων αλλά οι κωδικοί τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και διευθυντές λυκείων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, με τις καταστάσεις ανά χείρας, για την παραλαβή των αποκομμάτων των τετραδίων.

Μέσω ΕΛΤΑ θα ειδοποιηθεί η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας για την παραλαβή των σάκων με τα αποκόμματα. Οι σάκοι θα οδηγηθούν στα γραφεία στον πύργο του Μουρτζούκου, απ’ όπου θα κληθούν να τα παραλάβουν οι διευθυντές των λυκείων. Κάθε διευθυντής θα παραλάβει τον αντίστοιχο σάκο για το σχολείο του.

Οι διευθυντές θα επιστρέψουν στα λύκεια προκειμένου να προχωρήσουν σε έλεγχο των μηχανογραφικών καταστάσεων που θα συνοδεύουν τα αποκόμματα των τετραδίων εξέτασης. Φέτος για πρώτη φορά οι διευθυντές θα παραλάβουν δύο μηχανογραφικές καταστάσεις: μία με τα πλήρη στοιχεία των υποψηφίων και μία που θα περιλαμβάνει κωδικούς και βαθμολογίες. Η δεύτερη θα είναι εκείνη που θα αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των λυκείων. Ουσιαστικά η διαδικασία δεν διαφοροποιείται σε σχέση με πέρυσι ή προηγούμενες χρονιές, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια η ανάρτηση των βαθμολογιών γίνεται με τους κωδικούς κι όχι τα ονόματα των υποψηφίων. Η αποστολή των διπλών καταστάσεων αντιθέτως, διευκολύνει τους συλλόγους διδασκόντων.

Μετά τη μία το μεσημέρι αναμένεται να έχουν αναρτηθεί στο σύνολο των λυκείων οι βαθμολογίες των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι θα μπορούν επίσης να πληροφορούνται για τις επιδόσεις τους και ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας results.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο αριθμό που πήραν από τα σχολεία τους.

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών οι υποψήφιοι μπορούν να ξεκινήσουν να συμπληρώνουν και το μηχανογραφικό τους δελτίο, το οποίο μπορούν να οριστικοποιούν από την Πέμπτη 5 Ιουλίου έως τις 16 Ιουλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.it.minedu.gov.gr.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και ποιες ημέρες τα λύκεια θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 16 Ιουλίου, προκειμένου να συνδράμουν τους υποψηφίους για τη συμπλήρωση ή αλλαγές στο μηχανογραφικό τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου