ΤΟΠΙΚΑ

Ταινία με αντικαπνιστικό μήνυμα από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

ταινία-με-αντικαπνιστικό-μήνυμα-από-τ-808199

Μία ταινία με ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βλαβερή για την υγεία συνήθεια του καπνίσματος δημιούργησαν μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε. Η ταινία παρουσιάστηκε χθες σε πρώτη προβολή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στο πλαίσιο της γιορτής λήξης των μαθημάτων και της αποφοίτησης 25 εκπαιδευομένων.

«Νο smoking Story» ήταν το θέμα του διαγωνισμού της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο του οποίου γυρίστηκε η δεκάλεπτη ταινία. Συντονιστής ήταν ο εκπαιδευτής του σχολείου, Γιώργος Ζήκος, και πρωταγωνιστές επτά ενήλικοι εκπαιδευόμενοι, που έστειλαν τα δικά τους μηνύματα κατά του καπνίσματος.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών η Λουλεζίμε Τόσκα από την Αλβανία, που ζει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά της και αποφάσισε να ολοκληρώσει στη δεύτερη πατρίδα της, τον Βόλο, το σχολείο που δεν μπόρεσε στην πατρίδα της.

«Η ταινία ήταν πραγματικά μια πολύ ωραία εμπειρία, μέσα από την οποία διδαχθήκαμε πράγματα. Το σχολείο μου έδωσε όντως μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή να ολοκληρώσω το Γυμνάσιο, που δεν κατάφερα στην πατρίδα μου. Για μένα ήταν ένα όνειρο ζωής που έκανα πραγματικότητα και για τα παιδιά μου παράδειγμα προς μίμηση», ανέφερε η κ. Τόσκα.

25 απόφοιτοι

Φέτος από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου αποφοίτησαν 25 εκπαιδευόμενοι που ολοκλήρωσαν επιτυχώς και τον δεύτερο κύκλο.

Ανάμεσά τους η 59χρονη Γεωργία Γκούρη, που δεν πήρε απλώς απολυτήριο Γυμνασίου, αλλά πρωταγωνίστησε και σε θεατρική παράσταση με την οποία έκλεισαν οι εκδηλώσεις στην τελετή λήξης του σχολικού έτους.

«Πάντα μου άρεσαν τα γράμματα, αλλά οι γονείς μου δεν με άφησαν να συνεχίσω. Μόλις έμαθα για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας γράφτηκα και παρακολούθησα τα μαθήματα όχι τόσο με σκοπό να πάρω το απολυτήριο, αλλά για τη γνώση. Νιώθω τέλεια. Είναι ένα δώρο ζωής. Και σκέφτομαι να συνεχίσω. Με παροτρύνει σε αυτό και η οικογένειά μου», σημειώνει η κ. Γκούρη.

Συνεχίζουν και μετά το ΣΔΕ

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΣΔΕ, Λίνο Βίγκλα, κάθε χρόνο μεγαλύτερος αριθμός ενηλίκων εκφράζει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο και να λάβει το απαραίτητο απολυτήριο Γυμνασίου. «Το θετικό είναι ότι δεν πραγματοποιούν απλώς ένα όνειρό τους για το πτυχίο, αλλά αυξάνεται παράλληλα και ο αριθμός των αποφοίτων μας που αποφασίζει να συνεχίσει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης», σημείωσε ο κ. Βίγκλας.

Ο ίδιος μίλησε για μία ακόμη δημιουργική χρονιά, με πολλά πρότζεκτ και εκδηλώσεις όπως το Ethnic Food Festival, την εκδήλωση για τις ίσες ευκαιρίες, τη βράβευση από τον Σοροπτιμιστικό Ομιλο Βόλου δύο πολύτεκνων εκπαιδευόμενων, την επίσκεψη στην «Κιβωτό του Κόσμου» και τη δημιουργία λαμπάδων με τις οποίες ενισχύθηκαν τα μπαζάρ για το Ορφανοτροφείο και τις Ασπρες Πεταλούδες. «Η γνώση δεν παράγεται μόνο μέσα στις αίθουσες. Οι εκδηλώσεις αποτελούν επίσης ευκαιρίες μάθησης», τόνισε ο κ. Βίγκλας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου