ΤΟΠΙΚΑ

Σε λειτουργία η αποχέτευση Αγριάς από τον Σεπτέμβριο

σε-λειτουργία-η-αποχέτευση-αγριάς-από-808216

Σε λειτουργία τίθεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το δίκτυο αποχέτευσης στην περιοχή της Αγριάς. Το έργο που αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να συμβάλλει στη θωράκιση του Παγασητικού κόλπου, ολοκληρώθηκε και άμεσα θα αρχίσει να λειτουργεί.

Το παραπάνω έγινε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή, Στέφανο Κανταρτζή, ξεπεράστηκε και το θέμα της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων.

Αυτή την περίοδο συνεχίζονται οι αιτήσεις καταναλωτών για να συνδεθούν με το δίκτυο που θα αρχίσει να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο. Αιτήσεις θα γίνονται τόσο μέσα στον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο. Τα τέλη σύνδεσης ανά περίπτωση κυμαίνονται μεταξύ 250-500 ευρώ, ωστόσο οι δημότες θα μπορούν να τα καταβάλλουν σε επτά μηνιαίες δόσεις.

Λογαριασμοί

Στο μεταξύ, ένα χρόνο πριν τη λήξη της σύμβασης με τον ανάδοχο που έχει αναλάβει την παραγωγή, διαχείριση και επίδοση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, ξεκινά νέος διαγωνισμός για την επόμενη περίοδο, προϋπολογισμού 291.000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αρης Σαββάκης, ξεκινά νωρίς προκειμένου να αντιμετωπιστούν εγκαίρως οι εμπλοκές που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην αποστολή των λογαριασμών στους καταναλωτές και διαμαρτυρίες από τους δημότες.

Ο διαγωνισμός αφορά στην αποστολή 582.000 λογαριασμών ανά έτος στις περιοχές Βόλου και ΒΙ.ΠΕ., Αγριάς, Ιωλκού, Ν. Αγχιάλου, Πορταριάς, Αρτέμιδας και 5.000 λογαριασμών άρδευσης.

Την ανάθεση σε ιδιώτη καταψήφισαν ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου, υποστηρίζοντας ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα μπορούσε να αναλάβει μέρος του αντικειμένου με κατάλληλη ενίσχυση του προσωπικού της.

Τοποθέτηση Στ. Τζίνη

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τοποθέτηση του πρώην γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Σταύρου Τζίνη, στη θέση του προϊσταμένου του τμήματος Σχεδιασμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Πληροφορικής της Διεύθυνσης Προγραμματισμού.

Ο κ. Ζεμπέογλου μίλησε για βλαπτική μεταβολή του κ. Τζίνη σε υπηρεσιακό επίπεδο, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρχε λόγος απομάκρυνσής του από τη θέση του γενικού διευθυντή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου