ΤΟΠΙΚΑ

Αποβάλλεται η εταιρεία της πλαζ Αλυκών

αποβάλλεται-η-εταιρεία-της-πλαζ-αλυκώ-811145

Στη διοικητική αποβολή της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας που μίσθωσε την πλαζ Αλυκών προκειμένου να τη λειτουργήσει, προχωρά ο Δήμος Βόλου. Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον δήμο να υποστηρίζει ότι η εταιρεία που κρατούσε σε «ομηρία» την πλαζ προχώρησε σε αυθαίρετη κατάληψή του.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας και Μισθωμάτων, του οποίου προΐσταται ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Ζέρβας, ο δήμος με άλλη εταιρεία υπέγραψε συμφωνητικό μίσθωσης τον Ιούνιο του 2013 και άλλη βρέθηκε στο δημοτικό ακίνητο.

Για τη μίσθωση της πλαζ είναι προκηρυχθεί δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός. Στις 14 Ιουνίου 2013 υπογράφτηκε το συμφωνητικό μίσθωσης με συγκεκριμένη μισθώτρια. Στη συνέχεια η μισθώτρια υποκαταστάθηκε νόμιμα από ετερόρρυθμη εταιρεία και υπογράφτηκε νέο συμφωνητικό. Στόχος ήταν η εταιρεία να προχωρήσει στην αναβάθμιση της πλαζ με βάση συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο και να την εκμεταλλεύεται έως το 2025.

Ωστόσο, η ετερόρρυθμη εταιρεία υποκαταστάθηκε από ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την οποία ο δήμος δεν υπέγραψε σύμβαση.

Στις 12 Ιουνίου 2018 ο δήμος κάλεσε την εταιρεία με εξώδικη όχληση – διαμαρτυρία να παραδώσει το ακίνητο λόγω «αυθαίρετης κατοχής και νομής του». Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε σε προηγούμενη συνεδρίασή του να βγάλει διαταγή πληρωμής, ενώ προχώρησε και η διαδικασία καταγγελίας της σύμβασης.

Η εταιρεία επίσης με εξώδικο απάντησε προς τον δήμο ότι η καταγγελία της μισθωτικής σύμβασης έγινε με υπαιτιότητα του δήμου κι όχι δική της.

Ακολούθησε και νέο εξώδικο του δήμου, βάσει του οποίου η καταγγελία της μισθωτικής σύμβασης δεν έγινε με υπαιτιότητά του αλλά με υπαιτιότητα της εταιρείας, εφόσον μετατράπηκε σε ΙΚΕ χωρίς γνωστοποίηση στον δήμο και παρά τη ρητή απαγόρευση όρου της μεταξύ τους μισθωτικής σύμβασης. Για τον λόγο αυτό ο δήμος κάλεσε την εταιρεία να παραδώσει την Τετάρτη 20 Ιουνίου, στις 11 το πρωί στο Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας του δήμου τα κλειδιά όλων των εγκαταστάσεων της πλαζ και να υπογράψει πρωτόκολλο παράδοσης -παραλαβής. Η εταιρεία δεν εμφανίστηκε και ο δήμος προχωρά στο επόμενο βήμα για τη διοικητική της αποβολή «λόγω αυθαίρετης κατάληψης».

Ελεύθερα λειτουργεί η πλαζ

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες οκτώ ημέρες -και μετά από ενέργειες του δήμου- η πλαζ λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συνεργεία του δήμου φρόντισαν για τον καθαρισμό και τη διάστρωση της παραλίας, την επισκευή των ντουζιέρων, των τουαλετών και των αποδυτηρίων, και απέδωσαν για ελεύθερη χρήση την πλαζ σε λουόμενους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου