ΤΟΠΙΚΑ

Open mall στον Βόλο

open-mall-στον-βόλο-813321

Πρόταση για τη δημιουργία open mall (ανοιχτού κέντρου εμπορίου) στον Βόλο, που θα περικλείεται από τις οδούς Π. Μελά, Αλεξάνδρας, Ξενοφώντος και Δημητριάδος, αναμένεται να καταθέσει υπ’ όψιν Δήμου Βόλου ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου. Προ τριών ημερών άνοιξε η πρόσκληση προγράμματος για δημιουργία open malls του Υπουργείου Ανάπτυξης, στο οποίο αναμένεται να καταθέσουν πρόταση προς χρηματοδότηση από κοινού Δήμος Βόλου και Εμπορικός Σύλλογος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη τους τελευταίους μήνες οι δύο φορείς είναι σε συνεργασία για την αναζήτηση χώρου στον οποίο θα προταθεί να δημιουργηθεί ανοιχτό κέντρο εμπορίου, με χρηματοδότηση από αντίστοιχο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Αποστόλη Οντόπουλο, σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ομόφωνα εκφράστηκε η επιθυμία, εφόσον η περιοχή είναι επιλέξιμη και «απαντά» στα κριτήρια του προγράμματος, το open mall να δημιουργηθεί στην αρχή της Ερμού, από Ξενοφώντος έως Παύλου Μελά, μαζί με τους κάθετους σε αυτή δρόμους από το ύψος της Αλεξάνδρας έως και τη Δημητριάδος για την αναβάθμιση της εικόνας της εμπορικής αγοράς.

«Πρόκειται για ένα τμήμα της αγοράς που είναι υποβαθμισμένο και μέσω του προγράμματος θα μπορούσε να αναβαθμιστεί πλήρως. Προϋπόθεση είναι η περιοχή να είναι επιλέξιμη βάσει των κριτηρίων που υπάρχουν στο πρόγραμμα», σημείωσε ο κ. Οντόπουλος.

Η πρόταση του Ε.Σ.Β. θα τεθεί υπόψη του δήμου αύριο Πέμπτη, στην προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχουν για την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης προς χρηματοδότηση.

Το σχέδιο προβλέπει την αναβάθμιση μιας οδού ή ενός δικτύου οδών σε open mall στην οποία δραστηριοποιούνται ήδη 50 εμπορικές επιχειρήσεις. Η επένδυση αφορά σε άξονα τουλάχιστον 300 μέτρων και προβλέπει τη χρηματοδότηση μιας σειράς εργασιών: πεζοδρόμηση, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, υποδομές για ΑμεΑ, σημάνσεις, αλλαγή φωτισμού, υποδομές, παγκάκια, μέχρι και δωρεάν wifi. Στην ανάπλαση του εμπορικού δρόμου θα κληθούν να συμμετέχουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις που θα κληθούν αποκτήσουν ομοιόμορφες προσόψεις, τέντες και ταμπέλες ώστε να δίνουν μία ενιαία εικόνα. «Είναι πραγματικά μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την ανάπλαση της αρχής της Ερμού και των κάθετων σε αυτή δρόμων που σήμερα είναι υποβαθμισμένοι», τόνισε ο κ. Οντόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου