ΤΟΠΙΚΑ

Πωλητήρια στο «Κολωνάκι» του Βόλου

πωλητήρια-στο-κολωνάκι-του-βόλου-813337

Πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, άρχισε να ερημώνει το γνωστό και ως «Κολωνάκι» του Βόλου. Επιχειρήσεις εστίασης η μία μετά την άλλη έκλεισαν για καλοκαίρι, καθώς η μικρή κίνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε καν τα λειτουργικά τους έξοδα. Λιγοστά τα μαγαζιά που κρατούν… Θερμοπύλες στηρίζοντας τον τίτλο του Βόλου ως τουριστικού προορισμού.

Ωστόσο η συρρίκνωση της σεζόν στο κέντρο της πόλης και η μεταφορά της… πιάτσας σε καλοκαιρινά στέκια δεν είναι το μοναδικό αγκάθι για το κραταιό «Κολωνάκι». Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρήσεις βάζουν «πωλητήρια», με τους ιδιοκτήτες τους να αδυνατούν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα έξοδα για τη διατήρηση των καταστημάτων τους.

Η «πιάτσα» έχει βουίξει για τον αριθμό των πωλητηρίων σε επιχειρήσεις εστίασης που δεν έχουν να τα βγάλουν πέρα μόνο με τα λειτουργικά έξοδα εν μέσω κρίσης. Την ίδια ώρα που οι τζίροι πέφτουν λόγω της μειωμένης κατανάλωσης, οι οικονομικές υποχρεώσεις των καταστηματαρχών διατηρούνται στο… ύψος τους και μαζί και τα ενοίκια, που φαίνεται να μην πέφτουν κάτω από τις 2.000 ευρώ τον μήνα.

Επιχειρηματίες με όνειρα φαίνεται ότι λύγισαν κάτω από την οικονομική κρίση, ωστόσο οι «ανακατατάξεις» που αναμένονται δημιουργούν προβληματισμό. Επιχειρηματίες εκφράζουν φόβους ότι σε περίπτωση που δεν πωληθούν οι επιχειρήσεις, και ενδεχομένως από τη νέα σεζόν μαγαζιά παραμείνουν κλειστά, θα υπάρχει αντίκτυπος σε όλη τη γειτονιά.

Δεν κρύβουν φόβους ότι η δυναμική που απέκτησε το επονομαζόμενο και ως «Κολωνάκι» μπορεί να χαθεί και ενδεχομένως να μεταφερθεί αλλού η επιχειρηματική πιάτσα, με επιπτώσεις ακόμη και στις επιχειρήσεις που θα συνεχίσουν.

Οι «ανακατατάξεις» στο επιχειρηματικό κέντρο πάντως αναμένεται να είναι ραγδαίες. Πέρα από τα πωλητήρια, μέσα σε λίγα μέτρα απόσταση φαίνεται να προετοιμάζονται και νέα επιχειρηματικά βήματα, με μαγαζιά να αλλάζουν χέρια, ταμπέλες και περιεχόμενο, και να ετοιμάζονται να κάνουν… πρεμιέρα από τη νέα σεζόν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου