ΤΟΠΙΚΑ

Ξύπνησε ο εφιάλτης του Φεβρουαρίου χθες στο Πήλιο

ξύπνησε-ο-εφιάλτης-του-φεβρουαρίου-χθ-813449

Τον εφιάλτη του περασμένου Φεβρουαρίου, οπότε και ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου «χτυπήθηκε» ανελέητα από σφοδρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις, «ξύπνησε» η χθεσινή νεροποντή που έπληξε την περιοχή. Μέσα σε λίγη ώρα έπεσαν 64,6mm βροχής, με αποτέλεσμα να φουσκώσει το ρέμα μεταξύ Αϊ Γιάννη και Παπά Νερό, να υπερχειλίσει και να διακοπεί η κυκλοφορία για περίπου τέσσερις ώρες. Μεγάλες ζημιές δεν προκλήθηκαν, καθώς η νεροποντή δεν ήταν διαρκείας, ωστόσο οι «πληγές» που έχουν ανοίξει από τον περασμένο χειμώνα έθεσαν τον δημοτικό μηχανισμό σε κατάσταση επιφυλακής.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κώστα Μαργαρίτη, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης υπερχείλισε το ρέμα που βρίσκεται μεταξύ Αϊ Γιάννη και Παπά Νερό. Μεγάλος όγκος φερτών υλών κατέληξε στο οδόστρωμα και η κυκλοφορία διακόπηκε για περίπου 4 ώρες. Συνεργεία του δήμου φρόντισαν για την αποκατάσταση του οδοστρώματος. Χαρακτηριστικό του όγκου του νερού και των φερτών υλών που «κατέβασε» το ρέμα ήταν ότι η θάλασσα μπροστά στην παραλία του Αϊ Γιάννη πήρε καφέ χώμα.

Σε Τσαγκαράδα και Μούρεσι σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων που άμεσα απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα.

Για μία ακόμη φορά ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η αγροτική οδοποιία που μόλις είχε αποκατασταθεί και θα χρειαστούν νέες παρεμβάσεις. «Η αγροτική οδοποιία φέτος μοιάζει με γεφύρι της Αρτας. Από τη μία τη φτιάχνουμε και από την άλλη καταστρέφεται από τις βροχές», σχολίασε ο κ. Μαργαρίτης.

Αμεσα ειδοποιήθηκαν συνεργεία του δήμου προκειμένου να ελέγξουν για τυχόν νέες ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, δεν αναφέρθηκε όμως κάτι σοβαρό.

Μείζον για τον δήμο είναι η άμεση έναρξη των έργων για την οριστική αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο από τις βροχές και τις κατολισθήσεις. Οι αποκαταστάσεις είναι πρόχειρες και σε κάθε βροχόπτωση ο «εφιάλτης» για νέες ζημιές «ξυπνά».

Στο Νότιο Πήλιο

Νέες «πληγές» σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας άνοιξαν εξαιτίας της χθεσινής βροχόπτωσης και στο Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Νασιόπουλο ζημιές καταγράφτηκαν επίσης στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, που οδηγεί στις παραλίες του Κατηγιώργη και στο Καστρί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου