ΤΟΠΙΚΑ

Ο οδηγός απορριμματοφόρου που έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό

ο-οδηγός-απορριμματοφόρου-που-έσωσε-η-814426

Σύγχρονος ήρωας ο οδηγός απορριμματοφόρου που εκτελούσε δρομολόγιο για την αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών από τις περιφερειακές δημοτικές ενότητες Βόλου. Ενώ βρισκόταν στο τιμόνι, είδε από το απορριμματοφόρο έναν άνθρωπο να επιπλέει μπρούμυτα στην επιφάνεια της θάλασσας σε απόσταση 20 μέτρων από την ακτή. Δεν δίστασε ούτε στιγμή. Τράβηξε χειρόφρενο, κολύμπησε μέχρι το σημείο που επέπλεε χωρίς τις αισθήσεις του ο ηλικιωμένος, τον ανέσυρε μέχρι την ακτή και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Αχιλλοπούλειου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από βέβαιο πνιγμό έσωσε τον ηλικιωμένο ο οδηγός απορριμματοφόρου της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, Χρήστος Οικονόμου.

Όπως περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ήταν περίπου 6:30 – 6:40 χθες το πρωί, όταν το πλήρωμα του απορριμματοφόρου εκτελούσε δρομολόγιο αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών από τις περιφερειακές ενότητες.

«Βρισκόμασταν στην παραλία του Σουτραλί, όταν είδα να επιπλέει στη θάλασσα μπρούμυτα ένας άνθρωπος. Δεν φαινόταν να κολυμπά. Κατέβηκα από το απορριμματοφόρο και τον φώναξα δύο φορές. Δεν έδωσε σημεία ζωής. Δεν το σκέφτηκα. Μπήκα στη θάλασσα, κολύμπησα μέχρι να τον φθάσω και τον έβγαλα σιγά – σιγά έξω. Δεν είχε τις αισθήσεις του, ήταν όμως ζεστός. Τον γύρισα στο πλάι, του έκανα μαλάξεις μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο», περιγράφει τις στιγμές σωτηρίας του ηλικιωμένου ο κ. Οικονόμου.

Οσο ο οδηγός – ήρωας κολυμπούσε, οι δύο συνοδοί του απορριμματοφόρου, Σοφία Μαχαίρα και Γιασεμή Τσακμάτα, ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες: ΕΚΑΒ, Λιμεναρχείο, Αστυνομία.

Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση.

«Προσευχόμαστε να γίνει καλά», ανέφερε ο Χρήστος Οικονόμου. Ο ίδιος δεν χαρακτηρίζει ηρωική την πράξη του. «Εκανα ό,τι θα έκανε ο καθένας και αισθάνομαι πολύ καλά γι’ αυτό», είπε ο κ. Οικονόμου.

Το ανδραγάθημά του ωστόσο δεν τον… απάλλαξε από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Μετά τη διάσωση του ηλικιωμένου, το πλήρωμα συνέχισε κανονικά την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων. Εστω κι αν ο οδηγός ήταν μούσκεμα μέχρι το… κόκκαλο.

«Τέτοιοι άνθρωποι τιμούν την Υπηρεσία Καθαριότητας. Εργαζόμενοι που όχι μόνο επιτελούν άψογα το εργασιακό τους καθήκον αλλά πάνω απ’ όλα φροντίζουν για τον συνάνθρωπο», σχολίασε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Γιώργος Πράττος.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και να ευχαριστήσει δημόσια το πλήρωμα του απορριμματοφόρου της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, που εκτελούσε σήμερα το πρωί την αποκομιδή στην περιοχή του Σουτραλί, για την ευσυνειδησία, την υπευθυνότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξε ανασύροντας από τη θάλασσα συμπολίτη που κινδύνευε άμεσα με πνιγμό, αλλά και διατηρώντας τον στη ζωή παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες, μέχρι την παραλαβή του από το ΕΚΑΒ και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Τέτοιες ενέργειες ανθρωπιάς και αλτρουισμού αξίζει να προβάλλονται και να αποτελούν παράδειγμα για μίμηση απ’ όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου