ΤΟΠΙΚΑ

Ζημιά 877.732,74 ευρώ στα δημοτικά ταμεία – Παραπομπή πρώην ταμία για υπόθεση του 2011

ζημιά-877-73274-ευρώ-στα-δημοτικά-ταμεία-παρ-814441

Παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη θα δηλώσει ο Δήμος Βόλου

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου, συνταξιούχος σήμερα, που κατηγορείται για απιστία σχετική με την υπηρεσία και για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος των δημοτικών ταμείων. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2011 και αφορά σε ζημιά ύψους 877.732,74 ευρώ που προκλήθηκε στα δημοτικά ταμεία, και ο Δήμος Βόλου θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην δημοτικός υπάλληλος ευθύνεται για πράξεις ή παραλείψεις από δόλο ή βαριά αμέλεια που διενεργήθηκαν κατά την άσκηση της ανατεθειμένης δημοτικής εξουσίας έναντι του δήμου.

Με τις πράξεις του φέρεται να προκάλεσε ζημιά στα δημοτικά ταμεία, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 877.732,74 ευρώ (728.732,74 + 149.000 ευρώ).

Πέρα από την οικονομική ζημία, ο Δήμος Βόλου έχει υποστεί και ηθική βλάβη που συνίσταται «στη μείωση του κύρους, της φήμης και της αξιοπιστίας του Δήμου Βόλου και των υπηρεσιών του, καθώς προσβάλλεται το έννομο αγαθό της διατήρησης της εμπιστοσύνης των πολιτών στην εύρυθμη, σύννομη και άμεμπτη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, δεδομένου ότι υφίσταται αντικειμενικός αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της αξιόποινης συμπεριφοράς του κατηγορούμενου και της ηθικής βλάβης που προκλήθηκε σε βάρος του δήμου».

Στη συνεδρίαση το παρών έδωσε θιγόμενος εργολάβος, ο οποίος υποστήριξε ότι το έλλειμμα
έχει μεν διαπιστωθεί από έρευνα ορκωτών λογιστών, δεν έχει όμως καταλογιστεί.

Απαντώντας στον εργολάβο, η προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών, Βάσω Παπαδανιήλ, ανέφερε ότι ο έλεγχος είναι σε πλήρη εξέλιξη πριν τον καταλογισμό του ποσού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου