Κοινή ησυχία και κοινή λογική

κοινή-ησυχία-και-κοινή-λογική-814878

Της Ελένης Χάνου

Μεγάλη βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ κατέγραψε την περασμένη Παρασκευή το ρεπορτάζ. Εξαιτίας της βλάβης σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης, μεγάλες ποσότητες νερού χάθηκαν από το δίκτυο.

Συνεργείο της δημοτικής επιχείρησης έσπευσε άμεσα στην περιοχή για την αποκατάσταση της βλάβης, προκειμένου να μη μείνουν μεσημεριάτικα χωρίς νερό εκατοντάδες νοικοκυριά της περιοχής.

Στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΜΒ όπου δηλώνονται οι βλάβες επικράτησε τρέλα… Απανωτά τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από δημότες που αναζητούσαν πληροφορίες για την αποκατάσταση της βλάβης.

Το πιο… τρελό όμως σημειώθηκε στον χώρο του συμβάντος. Όταν περιπολικό της Αστυνομίας πήγε και πήρε τα στοιχεία του επικεφαλής υδραυλικού του συνεργείου, μετά από καταγγελία δημότη εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Ναι, το συνεργείο εργαζόταν πράγματι σε ώρα κοινής ησυχίας προκειμένου να αποκαταστήσει μία έκτακτη βλάβη. Ναι, δούλευαν μηχανήματα και κομπρεσέρ που σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο.

Τι θα έπρεπε όμως να κάνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ; Να μην πάνε να επισκευάσουν τη βλάβη και το νερό να διαρρέει; Να κόψουν την παροχή σε εκατοντάδες νοικοκυριά περιμένοντας να περάσει το ωράριο της κοινής ησυχίας και μετά να φροντίσουν για την αποκατάσταση;

Σαφώς και υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας, υπάρχει όμως και η κοινή λογική. Η οποία κοινή λογική λέει ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης θα ήθελαν κι εκείνοι να βρίσκονται στο σπίτι τους το μεσημέρι, αλλά συνέχισαν να εργάζονται για να αποκαταστήσουν μια βλάβη. Δηλαδή ένα έκτακτο περιστατικό. Δεν πήγαν ούτε για προγραμματισμένες εργασίες, ούτε επειδή δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν το μεσημέρι τους.

Η Αστυνομία όμως είναι υποχρεωμένη να ερευνά κάθε καταγγελία. Αλλιώς και οι ίδιοι οι αστυνομικοί κινδυνεύουν σε περίπτωση που δεν ερευνήσουν κάποια καταγγελία. Οσο παράλογη κι αν είναι…

Το περίεργο δεν είναι αυτό που συνέβη πριν από δύο ημέρες. Το περίεργο είναι ότι κι άλλες φορές συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ έχουν δει να καταφθάνουν στον χώρο των εργασιών τους περιπολικά μετά από καταγγελίες. Λες και δεν επιτελούν έργο κοινής ωφέλειας, που μάλιστα έχει σχέση με τη δημόσια υγεία!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου