ΤΟΠΙΚΑ

«Ντου» στην Πλαζ Αλυκών

ντου-στην-πλαζ-αλυκών-818003

Αγριόχορτα παντού, αποδυτήρια διαλυμένα, σπασμένος εξοπλισμός, σκουπίδια… Μέχρι και αγκάθια έχουν φυτρώσει στην άμμο στην παραλία στην πλαζ των Αλυκών από την εγκατάλειψη. Χθες το πρωί, παρουσία αστυνομίας, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, έσπασε τα λουκέτα και μπήκε με μηχανήματα του δήμου μέσα στον εγκαταλελειμμένο χώρο προκειμένου να καθαριστεί, να διαστρωθεί η παραλία και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης προκειμένου η πλαζ να μην μείνει κλειστή φέτος το καλοκαίρι. Εως την Παρασκευή, αναμένεται να αποδοθεί σε ελεύθερη χρήση για τους λουόμενους. Στην προοπτική φαίνεται να αντιδρά ο εκμισθωτής ο οποίος έσπευσε χθες το πρωί το χώρο που έχει εκμισθώσει. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ενδεχομένως να κινηθεί νομικά εναντίον του δήμου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με απόφαση που λήφθηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμος πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον της μισθώτριας. Σύμφωνα με το γνωμοδοτικό σημείωμα της νομικής υπηρεσίας που εγκρίθηκε ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ο δήμος θα καταθέσει αίτηση για την έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου και καταβολή των μισθωμάτων. Στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου μιλούν για οφειλές της μισθώτριας στα δημοτικά ταμεία και ως εκ τούτου θα γίνει διαταγή πληρωμής.

Σύμφωνα όμως με τον κ. Μπέο, ο δήμος θα προχωρήσει και σε καταγγελία της σύμβασης που έχει ισχύ έως 31 Δεκεμβρίου 2025, από την στιγμή που η πλαζ παραμένει κλειστή και δεν αξιοποιείται για τους λόγους για τους οποίους εκμισθώθηκε για διάρκεια 12 ετών.

«Είναι απορίας άξιο πώς αυτός ο άνθρωπος ανέλαβε μία τέτοια επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς να λειτουργεί ή με το να υπολειτουργεί τον χώρο», σχολίασε ο κ. Μπέος.

Οπως εξήγησε η διαδικασία καταγγελίας της σύμβασης βρίσκεται ήδη στη νομική υπηρεσία του δήμου. Όμως θα χρειαστούν εβδομάδες ίσως και μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. «Είπαμε να μην χαθεί το καλοκαίρι. Πήραμε λοιπόν την πρωτοβουλία και μπήκαμε μέσα με το γνωστό νομικό πλαίσιο και τον νομικό όρο… μπουκάρεις. Το κάνουμε για το δημόσιο συμφέρον και προς όφελος των πολιτών», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έναυσμα αποτέλεσε επιστολή διαμαρτυρίας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών που διαμαρτύρονταν για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλαζ που αντί για πόλο έλξης επισκεπτών συνιστά αντι-τουριστική εικόνα.

Από χθες το πρωί, στην παραλία επιχειρούν μηχανήματα του δήμου: καθαρίζουν το χώρο από τα αγριόχορτα, τις πέτρες και τα σκουπίδια, γίνονται κλαδέματα δέντρων, διαστρώνεται η παραλία και άμεσα ξεκινούν επισκευές στις ντουζιέρες και στα αποδυτήρια. Στόχος είναι έως την Παρασκευή, ο χώρος να αποδοθεί για ελεύθερη χρήση προς τους λουόμενους. Θα τοποθετηθούν μάλιστα και ομπρελοκαθίσματα.

«Αυτό που αντικρίσαμε είναι μια αρρωστημένη κατάσταση που έχει αντίκτυπο στην ίδια την πόλη. Οφείλουμε να παρέχουμε μια όαση δροσιάς στην πόλη και αυτό θα κάνουμε. Θα δουλέψουμε νυχθημερόν», είπε ο κ. Μπέος.

«Η πλαζ Αλυκών είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο φιλέτο της περιοχής. Εδώ όμως και ενάμιση χρόνο έχει εγκαταλειφθεί. Πρώτη φορά βλέπω αγκάθια να φυτρώνουν στην άμμο. Δυστυχώς τον χώρο άλλος νοίκιασε για να τον αξιοποιήσει και άλλος πληρώνει για να λειτουργήσει», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Παγασών, Κων. Βιδανόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου