ΤΟΠΙΚΑ

«Σβήνουν» τα πρόστιμα σε κρεοπώλες

σβήνουν-τα-πρόστιμα-σε-κρεοπώλες-820149

Σε τροποποίηση του κανονισμού της προχωρά η ΔΕΥΑΜΒ, υπό το βάρος των αντιδράσεων των κρεοπωλών που απειλούσαν να κινηθούν νομικά εναντίον της δημοτικής επιχείρησης, για τα πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί για τους λιποσυλλέκτες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οπως είναι γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες, ένας μετά τον άλλο οι κρεοπώλες της πόλης παρέλαβαν μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης τα πρόστιμα ύψους 200 ευρώ, τα οποία τους επιβλήθηκαν επειδή δεν έχουν τοποθετήσει στα καταστήματά τους λιποσυλλέκτες.

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις του κλάδου που επικαλέστηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία αναφέρονται οι επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι να έχουν λιποσυλλέκτες στις επιχειρήσεις τους προκειμένου να μην επιβαρύνουν το δίκτυο αποχέτευσης. Από τη λίστα των υπόχρεων εξαιρείται ο κλάδος των κρεοπωλών.

Ωστόσο η ΔΕΥΑΜΒ στον Κανονισμό της είχε εντάξει τα κρεοπωλεία στους υπόχρεους τοποθέτησης λιποσυλλεκτών, και σε ελέγχους που έκαναν συνεργεία της διαπίστωσαν «παραβάσεις» και επέβαλλαν πρόστιμα στους λογαριασμούς ύδρευσης.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των κρεοπωλών που έστειλαν τελεσίγραφο στη ΔΕΥΑΜΒ να σβήσει τα πρόστιμα, σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούν νομικά, η επιχείρηση αλλάζει… ρότα.

Στην επόμενη συνεδρίασή της θα προχωρήσει σε τροποποίηση του Κανονισμού προκειμένου να εξαιρέσει τους κρεοπώλες από τη λίστα των υπόχρεων για τοποθέτηση λιποσυλλεκτών και να προχωρήσει σε άρση των προστίμων που τους επιβλήθηκαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, το θέμα θα εξεταστεί ευρύτερα. Θα αναζητηθούν και άλλοι κλάδοι που τυχόν εξαιρούνται από την υποχρέωση των λιποσυλλεκτών βάσει της ΚΥΑ ή ενδεχομένως θα προστεθούν κάποιοι κλάδοι που είναι εκτός. «Θα τεθεί προς έγκριση η εναρμόνιση του κανονισμού της ΔΕΥΑΜΒ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα», ανέφερε ο κ. Σαββάκης.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι στόχος της ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι η επιβολή προστίμων αλλά η συμμόρφωση των υπόχρεων με στόχο να μην επιβαρύνεται το δίκτυο αποχέτευσης από λίπη και λάδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου