ΤΟΠΙΚΑ

Κρεοπώλες: «Αν δεν σβήσουν τα πρόστιμα, πάμε νομικά»

κρεοπώλες-αν-δεν-σβήσουν-τα-πρόστιμα-820409

Νομικά θα κινηθούν οι κρεοπώλες εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ, αν η δημοτική επιχείρηση δεν φροντίσει να «σβήσει» τα πρόστιμα που τους επέβαλλε στους λογαριασμούς ύδρευσης, επειδή δεν είχαν φροντίσει να εγκαταστήσουν λιποσυλλέκτες. Ο κλάδος είναι εξοργισμένος για την αντιμετώπισή του από τη ΔΕΥΑΜΒ. «Υπάρχει ΚΥΑ που εξαιρεί τον κλάδο των κρεοπωλών από τη λίστα των υπόχρεων για την τοποθέτηση λιποσυλλεκτών και το γνωρίζει η ΔΕΥΑΜΒ. Αυτά γίνονται μόνο στον Βόλο», καταγγέλλει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας, Αντώνης Κανελλόπουλος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι κρεοπώλες απαντούν με «τελεσίγραφο» στα πρόστιμα που τους επέβαλλε η ΔΕΥΑΜΒ. Όπως είναι γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες, ένας μετά τον άλλο κρεοπώλες παραλάμβαναν… λυπητερή μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης, επειδή δεν έχουν τοποθετήσει λιποσυλλέκτες στις επιχειρήσεις τους.

Οι έλεγχοι έγιναν από συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ, που διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν λιποσυλλέκτες και επέβαλλε πρόστιμα 200 ευρώ σε κρεοπώλες.

Σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, πριν από πέντε μήνες ο σύλλογος κρεοπωλών είχε προσκομίσει στη ΔΕΥΑΜΒ Κοινή Υπουργική Απόφαση μέσω της οποίας ο κλάδος εξαιρείται από την υποχρέωση τοποθέτησης λιποσυλλεκτών. «Απάντηση δεν πήραμε καμία», αναφέρει.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η ΔΕΥΑΜΒ ζήτησε υπεύθυνες δηλώσεις από τους κρεοπώλες ότι δεν λειτουργούν στις επιχειρήσεις τους και παρασκευαστήρια φαγητού. «Τις προσκομίσαμε. Φαίνεται όμως ότι μας έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους», προσθέτει ο κ. Κανελλόπουλος.

«Ως κλάδος δεν είμαστε υποχρεωμένοι βάσει Νόμου να εγκαταστήσουμε λιποσυλλέκτες. Δεν προβλέπεται από πουθενά. Μας επιβλήθηκαν όμως πρόστιμα. Αυτά γίνονται μόνο στον Βόλο πουθενά αλλού», σημείωσε.

«Απαντώντας» δε στην προτροπή του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη ο οποίος είχε αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι τα πρόστιμα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα κι ότι μπορεί κάποιος να απαλλαχθεί από αυτά αν φροντίσει για την τοποθέτηση λιποσυλλέκτη, στέλνει τελεσίγραφο: «Δεν πρόκειται να βάλουμε λιποσυλλέκτες από τη στιγμή που δεν είμαστε υποχρεωμένοι. Και η ΔΕΥΑΜΒ θα πρέπει να σβήσει τα πρόστιμα που μας επέβαλλε. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούμε νομικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου