ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για νέα έργα από την Οικονομική Επιτροπή Βόλου

πράσινο-φως-για-νέα-έργα-από-την-οικονο-821213

Πράσινο φως για τη δημιουργία ολοκαίνουργης παιδικής χαράς στο Διμήνι, για τους λιλιπούτειους δημότες της περιοχής άναψε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Στην πλατεία μπροστά από το πρώην δημαρχιακό μέγαρο θα χωροθετηθεί η παιδική χαρά, για τη δημιουργία της οποία εγκρίθηκε ποσό ύψους 21.049,87 ευρώ.

Θα δημιουργηθεί μια σύγχρονη, ασφαλής και πιστοποιημένη παιδική χαρά για ξέγνοιαστο παιχνίδι με κατάλληλα όργανα, δάπεδο ασφαλείας και περίφραξη ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Η περιοχή γύρω από το Δημαρχείο είναι πυκνοδομημένη, με κύρια χρήση την κατοικία, και επομένως συγκεντρώνει πλήθος παιδιών.

Ο σχεδιασμός της παιδικής χαράς αποσκοπεί στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Η συνολική επιφάνεια της παιδικής χαράς θα είναι 100 τ.μ. περίπου και θα οριοθετηθεί με μεταλλική περίφραξη ύψους 1,00μ. ώστε να παρέχεται ασφάλεια στα παιδιά, χωρίς να απομονώνει οπτικά τον χώρο παιχνιδιού από τον περιβάλλοντα χώρο.

Προβλέπεται μία είσοδος πλάτους 1,50μ. παραπλεύρως της οποίας θα υπάρχει ενημερωτική πινακίδα της παιδικής χαράς. Η παιδική χαρά θα καλύπτει ανάγκες ψυχαγωγίας και παιδιών με αναπηρία, καθώς υπάρχει διάδρομος πρόσβασης ικανού πλάτους, χωρίς εμπόδια και υψομετρικές διαφορές.

Ο εξοπλισμός που θα τοποθετηθεί, θα είναι ειδικά σχεδιασμένος για ατομικό ή ομαδικό παιχνίδι: διθέσια κούνια inox για παιδιά και για νήπια, σύνθετο όργανο αναρρίχησης, τσουλήθρας για παιδιά, τραμπάλα μεταλλική δύο θέσεων, τραμπάλα – λουλούδι ελατήριο.

Θα υπάρχει δάπεδο ασφαλείας, τέσσερα παγκάκια εκτός της παιδικής χαράς, αλλά στην πλατεία που την περιβάλλει, και δυο καλάθια απορριμμάτων ένα εκτός και ένα εντός της παιδικής χαράς. Στον χώρο της πλατείας επίσης θα υπάρχει βρύση.

Πρόκειται για μία ακόμη σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά που δημιουργεί ο δήμος, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του να υπάρχει τουλάχιστον μία πιστοποιημένη παιδική χαρά σε κάθε δημοτική ενότητα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου