ΤΟΠΙΚΑ

Νέο διευθυντή αναζητά η ΔΕΥΑΜΒ

νέο-διευθυντή-αναζητά-η-δευαμβ-821974

Σε αναζήτηση νέου γενικού διευθυντή, που δεν θα είναι απαραίτητα από την «οικογένεια» της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά μπορεί να είναι ακόμη και ιδιώτης, βρίσκεται από χθες η δημοτική επιχείρηση.

Το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης αποφάσισε να δημοσιεύσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την πλήρωση της θέσης μετά την «καρατόμηση» του Σταύρου Τζίνη από τη συγκεκριμένη θέση, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία, με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, Ιωσήφ Παλάντζα, και τον επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μ. Πατσιαντά, να την καταψηφίζουν υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος απομάκρυνσης του κ. Τζίνη από τη θέση του γενικού διευθυντή.

Η πλήρωση της θέσης σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, θα γίνει με βάση τον Ν.4483/2017.

Ο νόμος προβλέπει ότι ο γενικός διευθυντής θα πρέπει να πληροί τουλάχιστον μία από τις προϋποθέσεις για την εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, ή σε περίπτωση που δεν απασχολείται ούτε στον δημόσιο ούτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, να έχει προϋπηρεσία τουλάχιστον πέντε ετών στον τομέα των υδάτων. Θα πρέπει επίσης να είναι κάτοχος πτυχίου ανώτατης σχολής με ειδικότητα πολιτικού μηχανικού, χημικού μηχανικού, οικονομολόγου, τοπογράφου μηχανικού ή μηχανολόγου, να έχει τουλάχιστον προϋπηρεσία πέντε ετών σε θέση ευθύνης στον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, και να κατέχει άριστα τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα.

Η πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΜΒ του Δήμου Βόλου και του ΑΣΕΠ. Στη συνέχεια το ειδικό συμβούλιο επιλογής διοικήσεων του ΑΣΕΠ θα προκρίνει τρεις υποψηφίους και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ θα κάνει την επιλογή μεταξύ των τριών.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε εξάλλου η αντικατάσταση του κ. Τζίνη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, από τον εκτελούντα χρέη αναπληρωτή διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Στέφανο Κανταρτζή.

Προτάσεις στον «Φιλόδημο»

Στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο η ΔΕΥΑΜΒ θα φέρει προς έγκριση προτάσεις για έργα που πρόκειται να υποβληθούν προς χρηματοδότηση μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη έχουν γίνει συσκέψεις με διευθυντές και στελέχη της υπηρεσίας για τα έργα που θα προταθούν.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό συστάθηκε ήδη επιτροπή που θα αναλάβει να κάνει τιμοληψίες υλικών προκειμένου να συμπληρώσει τον φάκελο των έργων για τα οποία θα καταθέσει προτάσεις προς χρηματοδότηση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου