ΤΟΠΙΚΑ

Νερό με το σταγονόμετρο στα Πλατανίδια

νερό-με-το-σταγονόμετρο-στα-πλατανίδι-821981

Νερό με το σταγονόμετρο έχουν τον τελευταίο μήνα κάτοικοι στα Πλατανίδια. Με την άνοδο της θερμοκρασίας κάτοικοι της περιοχής βλέπουν άλλες φορές τις βρύσες τους να στερεύουν κι άλλες φορές το νερό να έχει πολύ χαμηλή πίεση.

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων, τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω βλάβης ολόκληρη η περιοχή είχε μείνει για τρεις συνεχόμενες ημέρες χωρίς νερό. Ωστόσο και τον τελευταίο μήνα τα προβλήματα υδροδότησης συνεχίζονται. Όπως αναφέρει κάτοικος, «σε διάστημα δύο εβδομάδων χθες η περιοχή είχε μείνει για τέταρτη φορά χωρίς νερό».

«Το πρόβλημα επιλύεται για πέντε ημέρες περίπου, αλλά δεν υπάρχει πίεση. Τρέχει ελάχιστο νερό. Την έκτη μέρα κόβεται. Και πάντα μέσα στη νύχτα. Η κατάσταση είναι απελπιστική, ιδίως τώρα το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι είμαστε σε απόγνωση», ανέφερε κάτοικος σε διαμαρτυρία του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, πριν από ένα μήνα περίπου συνεργείο της επιχείρησης προχώρησε σε καθαρισμό της δεξαμενής ύδρευσης, στο πλαίσιο εργολαβίας υγειονομικής αναγνώρισης. «Για να καθαριστεί η δεξαμενή, άδειασε εντελώς. Εκτοτε ξεκίνησαν τα προβλήματα. Παρόλο που η δεξαμενή υπερχειλίζει, υπάρχουν σημεία του δικτύου στα οποία δεν υπάρχει καθόλου πίεση», ανέφερε ο κ. Σαββάκης.

Συνεργεία της επιχείρησης βρίσκονται κάθε εβδομάδα στην περιοχή προσπαθώντας να εντοπίσουν πού οφείλεται το πρόβλημα. «Είτε υπάρχουν σημεία του δικτύου που έχουν πάρει αέρα ή υπάρχει βλάβη την οποία προσπαθούν να εντοπίσουν και να επιλύσουν τα συνεργεία», εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, υποστηρίζοντας ότι η επιχείρηση παρακολουθεί το ζήτημα για να δώσει λύση το συντομότερο δυνατόν.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου