ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμύρισε από χαμόγελα επιτυχίας το Πνευματικό Κέντρο

πλημμύρισε-από-χαμόγελα-επιτυχίας-το-822521

Τους 273 λιλιπούτειους… Αϊνστάιν που διακρίθηκαν στον 12ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι» βράβευσε το παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας την Κυριακή το πρωί, σε μια εκδήλωση με πολλά βραβεία, χαμόγελα, χειροκροτήματα αλλά και συγκινητικές στιγμές.

Συνολικά 136 μαθητές της Ε’ τάξης και 137 μαθητές της Στ’ τάξης δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας διακρίθηκαν ανάμεσα σε 2.300 μαθητές στο πλαίσιο του 12ου διαγωνισμού. Ανέβηκαν επί σκηνής χειροκροτούμενοι από τους συμμαθητές τους για να παραλάβουν μετάλλια, βραβεία και επαίνους. Αλλοι τόσοι, ως οι πρώτοι των τμημάτων τους, θα βραβευτούν στα σχολεία τους με τη λήξη των μαθημάτων την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου ανέβηκαν δύο διακριθέντες σε παλιότερους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας – παράρτημα Μαγνησίας: οι Νίκος Παπαγιάννης και Κωνσταντίνα Ρασβάνη. Τα δύο παιδιά βρέθηκαν στην εκδήλωση για να χειροκροτήσουν τα μικρότερα αδερφάκια τους που φαίνεται να ακολουθούν τα βήματά τους στα μαθηματικά και τις διακρίσεις: τη Χριστίνα Παπαγιάννη από το 9ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας και τον Ανδρέα Ρασβάνη από το 8ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας.

Οι λιλιπούτειοι χειροκρότησαν θερμά τα δύο μεγαλύτερα παιδιά που αποτελούν πρότυπο για τους ίδιους. Ιδίως η Κωνσταντίνα Ρασβάνη που θα εκπροσωπήσει τη Μαγνησία και την Ελλάδα στη Βαλκανιάδα που θα γίνει στη Ρόδο από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου. Είναι η πρώτη πρόκριση μαθήτριας από τον Βόλο στη Βαλκανιάδα.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μαθητών της Μαγνησίας που λαμβάνουν μέρος στα θερινά σχολεία μαθηματικών αλλά και σε διαγωνισμούς αυξάνεται, και μαζί οι επιτυχίες Βολιωτών μαθητών σε πανελλήνιο επίπεδο. «Σιγά – σιγά και μεθοδικά, τόσο μέσα από εκδηλώσεις, όσο και μέσα από τα θερινά σχολεία έχει αμβλυνθεί η μαθηματικοφοβία και έχει δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα για το μάθημα των μαθηματικών», σχολίασε η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος, Στέλλα Δημητρακοπούλου.

Επόμενο «ραντεβού» η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. δίνει στο 8ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο για τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου. Το θερινό σχολείο θα πλαισιωθεί και με παράλληλα εργαστήρια όπως μαθηματικά και σκάκι, διαστημική, ταξίδια, μαθηματικά και τέχνη, μαθηματικά και φυσική.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου