ΤΟΠΙΚΑ

«Κρέμασε» το σχολικό δίκτυο

κρέμασε-το-σχολικό-δίκτυο-1459

Τελευταία ημέρα μαθημάτων στα γενικά και επαγγελματικά λύκεια της Μαγνησίας η χθεσινή που συνοδεύτηκε από προβλήματα. Από νωρίς το πρωί το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ήταν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να «κρεμάσει» και το ηλεκτρονικό σύστημα My School, στο οποίο βρίσκονται ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία των μαθητών κάθε σχολικής μονάδας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μέσω του My School βγαίνουν οι βαθμολογίες των μαθητών στα μαθήματα αλλά και το σύνολο των απουσιών τους, στοιχεία από τα οποία προκύπτει ο χαρακτηρισμός της φοίτησής τους και αν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Μαθητές που έχουν κάνει απουσίες άνω του επιτρεπόμενου ορίου και δεν συμπληρώνουν μία ελάχιστη βαθμολογία στα μαθήματα για να υπαχθούν σε ειδικό καθεστώς δεν προβιβάζονται, και άρα δεν λαμβάνουν μέρος στις ενδοσχολικές εξετάσεις, οι οποίες ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη, αμέσως μετά του Αγίου Πνεύματος.

Η διαδικασία μπλόκαρε στα σχολεία από τη στιγμή που δεν υπήρχε πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δεδομένα των μαθητών και δεν μπορούσαν να συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων.

Τα τηλέφωνα πήραν «φωτιά» στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, από διευθυντές λυκείων που αναζητούσαν οδηγίες πώς θα χειριστούν την «κρίση». Ειδικά στα πολυπληθή γενικά και επαγγελματικά λύκεια υπήρξε μεγάλη ανησυχία, καθώς την Τρίτη ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις, προηγουμένως όμως θα πρέπει να έχουν συνεδριάσει οι σύλλογοι διδασκόντων.

Υπήρξαν σκέψεις μέχρι και για μεταφορά κατά μία ημέρα αργότερα της έναρξης των ενδοσχολικών εξετάσεων. Αυτό ωστόσο θα πίεζε τους μαθητές της Γ’ λυκείου που θα δώσουν και πανελλαδικές εξετάσεις.

Από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας τούς δόθηκε plan B: οι σύλλογοι διδασκόντων που χθες δεν κατάφεραν ούτε έως αργά το απόγευμα να μπουν στο σύστημα και να συνεδριάσουν, να το κάνουν νωρίς το πρωί της Τρίτης 29 Μαΐου, παράλληλα με τη μετάθεση της έναρξης των εξετάσεων λίγες ώρες αργότερα για την πρώτη ημέρα.

Σημειώνεται ότι οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α’ και Β’ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ και της Α’, Β’ και Γ’ τάξης των εσπερινών ΓΕΛ ξεκινούν την Τρίτη 29 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 14 Ιουνίου. Οι απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων και της Δ΄ τάξης των εσπερινών ΓΕΛ ξεκινούν επίσης την Τρίτη 29 Μαΐου όμως ολοκληρώνονται την 1η Ιουνίου, για όσους εξεταστούν μόνο στα μαθήματα της Ομάδας Α, και στις 7 Ιουνίου για όσους εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου