ΤΟΠΙΚΑ

Αυξητική τάση προς τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας

αυξητική-τάση-προς-τα-επαλ-της-μαγνησί-4314

Αυξητική τάση για φοίτηση στα επαγγελματικά λύκεια της Μαγνησίας καταγράφεται ενόψει του νέου σχολικού έτους. Μολονότι ο αριθμός του μαθητικού πληθυσμού που από τον Σεπτέμβριο θα φοιτήσει στην Α’ λυκείου είναι μειωμένος σε σχέση με φέτος, ο αντίστοιχος αριθμός των μαθητών που θα εγγραφεί στα επαγγελματικά λύκεια είναι αυξημένος.

Τις τελευταίες 20 ημέρες γίνεται προσπάθεια από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να στηθεί ο «χάρτης» κατανομής των μαθητών που από το νέο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στα γενικά και επαγγελματικά λύκεια, προκειμένου να ακολουθήσει η σύσταση των τμημάτων στην Α’ λυκείου και να διαπιστωθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό μοιράστηκαν στους μαθητές που φοιτούν φέτος στη Γ’ τάξη των γυμνασίων αιτήσεις – δηλώσεις για τον τύπο του λυκείου στο οποίο θα ήθελαν να φοιτήσουν.

Συνολικά διανεμήθηκαν 1.696 αιτήσεις. Από το σύνολο των μαθητών οι 1.317 δήλωσαν ότι θα φοιτήσουν στα γενικά και οι 386 στα επαγγελματικά λύκεια.

Το ποσοστό μαθητών που φαίνεται να επιλέγει το επαγγελματικό λύκειο ανέρχεται στο 23% και είναι αυξημένο κατά σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με φέτος. Παρόλο που ο αριθμός των μαθητών που θα πάνε από το νέο σχολικό έτος στην Α’ λυκείου είναι μειωμένος κατά 100 μαθητές, φαίνεται ότι αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών που επιλέγουν το επαγγελματικό λύκειο. Φέτος στην Α’ τάξη των ΕΠΑΛ φοιτούν 328 μαθητές, ποσοστό της τάξης του 18,5%.

Η μεγαλύτερη αύξηση εντοπίζεται προς τα ΕΠΑΛ Αλμυρού και Σκοπέλου αλλά και προς το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Ωστόσο, ακριβή στοιχεία -και άρα εικόνα για το πώς θα μοιραστεί το μαθητικό δυναμικό ανάμεσα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ- αναμένονται μετά το τέλος του μήνα. Κι αυτό γιατί οι αιτήσεις που συμπλήρωσαν οι μαθητές δείχνουν την πρόθεση. Τα πραγματικά στοιχεία θα φανούν μέσα από τις αιτήσεις εγγραφής που γίνονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους μαθητές. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται στις 31 Μαΐου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου