ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία για τα προνοιακά επιδόματα του Δήμου Βόλου

αγωνία-για-τα-προνοιακά-επιδόματα-του-12115

Στο… περίμενε 2.698 δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων του Δήμου Βόλου. Τα χρήματα έπρεπε να είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το αργότερο την περασμένη Πέμπτη, πέρασε όμως μία εβδομάδα και έως χθες δεν είχαν καταφέρει να δουν το χρώμα του χρήματος.

Εκατοντάδες δικαιούχοι συνεχίζουν να ξεροσταλιάζουν έξω από τις τράπεζες, ενημερώνοντας τους λογαριασμούς τους για να δουν αν έχουν κατατεθεί τα προνοιακά επιδόματα.

Σύμφωνα με δικαιούχους, τα χρήματα κατατίθενται ανά δεύτερο μήνα έως τις 10 του μήνα. Το προηγούμενο δίμηνο είχαν κατατεθεί νωρίτερα. Αυτή τη φορά έχει περάσει μία εβδομάδα και ακόμη περιμένουν τα χρήματα που τους είναι απολύτως απαραίτητα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. «Τόσο μεγάλη καθυστέρηση δεν έχει υπάρξει ξανά», έλεγε διαμαρτυρόμενος δικαιούχος προνοιακών επιδομάτων στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στο τηλεφωνικό κέντρο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ οι κλήσεις πέφτουν «βροχή» από ενδιαφερόμενους, για να πληροφορηθούν πότε θα κατατεθούν τελικώς τα χρήματα των προνοιακών επιδομάτων.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει ήδη από την προηγούμενη Δευτέρα 7 Μαΐου κονδύλι στους δήμους για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου.

Στον Δήμο Βόλου υπάρχουν 2.698 δικαιούχοι που ξεροσταλιάζουν για μία ακόμη φορά έξω από τις τράπεζες, περιμένοντας να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Η οικονομική επιτροπή συνεδρίασε μόλις την περασμένη Δευτέρα για να αποδώσει τα χρήματα στους δικαιούχους. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Ανδρέα Ζέρβα, μπορεί το υπουργείο να ενέκρινε το κονδύλι στις 7 του μήνα, η κατάθεση όμως των χρημάτων στον λογαριασμό του δήμου, για να μπορέσει να αποδώσει τα προνοιακά, έγινε στις 10 Μαΐου.

Πλέον τα χρήματα βρίσκονται στις τράπεζες για την κατάθεσή τους στους λογαριασμούς των δικαιούχων, το πιθανότερο σήμερα.

Το ποσό των προνοιακών επιδομάτων είναι ύψους 2.026.645,56 ευρώ και καταβάλλονται σε 1.388 δικαιούχους με βαριές αναπηρίες, 197 με μεσογειακή αναιμία, 3 με εγκεφαλική παράλυση, 392 με βαριά νοητική καθυστέρηση, 229 επιδόματα κίνησης, 14 στεγαστικής συνδρομής, 32 επιδόματα σε παραπληγικούς ανασφάλιστους, 69 σε παραπληγικούς του δημοσίου, 277 επιδόματα τυφλών, 61 επιδόματα κωφάλαλων, 5 χανσενικών και 31 επιδόματα σε ομογενείς πρόσφυγες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου