ΤΟΠΙΚΑ

Το στέκι τους χάνουν ηλικιωμένοι

το-στέκι-τους-χάνουν-ηλικιωμένοι-13721

Υπογραφές διαμαρτυρίας από ηλικιωμένους που έχασαν το απογευματινό τους στέκι στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στην παραλία του Βόλου. Ο χώρος της πρώην παιδικής χαράς παραχωρήθηκε σε επιχείρηση εστίασης και μοιραία τους έγινε… έξωση.

Σύμφωνα με έγγραφη διαμαρτυρία ηλικιωμένων που συνοδεύεται από 37 υπογραφές, ο χώρος της πρώην παιδικής χαράς στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου εκμισθώθηκε από τον οργανισμό λιμένος Βόλου σε επιχείρηση εστίασης. Εκεί όμως σύχναζαν οι ίδιοι, που τις τελευταίες ημέρες έχασαν το στέκι τους.

«Στο τμήμα αυτό ξεκουράζονταν άνθρωποι ηλικιωμένοι, στα παγκάκια που οι παλιότεροι διοικούντες είχαν την πρόνοια να εγκαταστήσουν. Πού λοιπόν θα ξεκουράζονται οι συνταξιούχοι των 400 ευρώ; Οι νυν άρχοντες της πόλης οφείλουν να ενεργήσουν τα δέοντα», λένε στο έγγραφο της διαμαρτυρίας τους.

Διατηρείται η εστία μόλυνσης

Το στέκι που έχασαν οι ηλικιωμένοι δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Προ εικοσαημέρου, μετά από ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο Ο.Λ.Β. σφράγιζε τις δημόσιες τουαλέτες πίσω από τον χώρο της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επειδή συνιστούσαν εστία μόλυνσης.

Ο Οργανισμός θα αποφάσιζε αν θα τις ανακατασκευάσει ή αν θα τις απομακρύνει από το σημείο.

Ομως ηλικιωμένοι διαμαρτύρονται ότι όχι μόνο ο χώρος εξακολουθεί να συνιστά εστία μόλυνσης, αφού ασυνείδητοι αφοδεύουν έξω από την κλειδωμένη πόρτα, αλλά επιπλέον και οι ίδιοι δεν έχουν πού να κάνουν την ανάγκη τους.

«Ας βάλουν τουλάχιστον μία χημική τουαλέτα. Σφράγισαν την τουαλέτα αλλά η πινακίδα που δείχνει την κατεύθυνση προς το WC εξακολουθεί να υπάρχει», λέει ο κ. Δημήτρης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου