ΤΟΠΙΚΑ

Η πόλη γιορτάζει για το Πανεπιστήμιο

η-πόλη-γιορτάζει-για-το-πανεπιστήμιο-15366

Η πόλη γιορτάζει για το πανεπιστήμιό της. Ο Βόλος, η έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετέχει μαζικά στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας του ιδρύματος. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή το πρωί με την παρουσίαση καινοτόμων επιχειρήσεων που «γεννήθηκαν» στους κόλπους του Π.Θ. -και πλέον πρωταγωνιστούν στο διεθνές στερέωμα- και συνεχίστηκαν χθες το πρωί με το Φεστιβάλ Γνώσης όπου παρουσιάστηκαν ερευνητικά εργαστήρια που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μαθητών από δεκάδες σχολεία. Ανάμεσά τους το 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, ο διευθυντής του οποίου, Πασχάλης Δήμου, είναι και ο ίδιος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Το Πανεπιστήμιό μας συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια. Εχει διανύσει με μικρά ή μεγάλα βήματα μια μεγάλη διαδρομή, και έχει συμβάλλει τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην έρευνα της χώρας, αλλά κυρίως της Θεσσαλίας. Είναι ένα Πανεπιστήμιο το οποίο πλέον καταγράφεται, αναγράφεται, αξιολογείται σε σημαντικές διεθνείς βάσεις αξιολόγησης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να παρέχουμε ακόμη καλύτερη εκπαίδευση στους φοιτητές μας, να συμβάλλουμε στην παραγωγή νέας γνώσης, να είμαστε σε επαφή με τη διεθνή κοινότητα και με το διεθνές γίγνεσθαι και να είμαστε συνδεδεμένοι με την κοινωνία και το παραγωγικό σύστημα, να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες τους και να συμβάλλουμε στην επίλυση προβλημάτων», τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γ. Πετράκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο της Επιτροπής Ερευνών, με αφορμή το πενθήμερο εκδηλώσεων για τα 30χρονα του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο, η επέτειος των 30 ετών είναι μια ευκαιρία να αποτιμηθεί το έργο του ιδρύματος και να σχεδιαστεί το μέλλον. Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος γα το μέλλον και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του Π.Θ. Ανέφερε ότι πέρα από την επίλυση βασικών προβλημάτων όπως είναι οι υποδομές και οι φοιτητικές εστίες, η βασική στόχευση είναι η εκπαίδευση των φοιτητών, οι ευκαιρίες στους νέους για να σπουδάσουν και η παροχή βοήθειας στην κοινωνία και το παραγωγικό σύστημα για να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις.

Σύμφωνα με την αντιπρύτανη Ιωάννα Λαλιώτου, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλο το 2018. Η πρώτη φάση των εκδηλώσεων γίνεται στον Βόλο και θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο στη Λάρισα το Thessaly Science Festival αλλά και εκδηλώσεις στις υπόλοιπες πόλεις όπου δραστηριοποιείται το Π.Θ. με τμήματά του. Αναφερόμενη στις βασικές αρχές του εορτασμού των 30 χρόνων του ιδρύματος, η κ. Λαλιώτου επεσήμανε: «Στόχος μας ήταν οι εορταστικές εκδηλώσεις να εκφράζουν την προσπάθεια που έχουμε κάνει για τη σύνδεση του Π.Θ. με την τοπική κοινωνία. Επίσης το περιεχόμενο των εκδηλώσεων να είναι τέτοιο που να προσκαλεί την πόλη να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις».

Σημειώνεται ότι στο φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότεροι από 150 εθελοντές φοιτητές.

Από την πλευρά του, ο αντιπρύτανης και υποψήφιος για τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, εγγυήθηκε για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας του ιδρύματος. «Είμαι εδώ για να διασφαλίσω τη συνέχεια σε αυτό που κάνουμε. Να διασφαλίσουμε τους όρους και τις συνθήκες που θα βοηθήσουν το Πανεπιστήμιο να αναπτυχθεί. Στόχος είναι να βγει προς τα έξω το ίδρυμα, και βαριά ευθύνη δική μας είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον προς όφελος των σημερινών μαθητών.

Οι σημερινές εκδηλώσεις

Σήμερα, Τρίτη 15 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

19:30 – 21:00

Αίθουσα ERGON SHOWGROUND event hall

Η αγάπη μπορεί…

Πτώση – Στήριξη – Ανάταση… επί στήθους

Μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από φοιτητές του ΤΕΦΑΑ.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των εκδηλώσεων είναι ανοιχτές στο κοινό (δεν θα αποσταλούν προσκλήσεις).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου