ΤΟΠΙΚΑ

H ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα για λογαριασμούς, που είχαν πληρωθεί…

h-δεη-έκοψε-το-ρεύμα-για-λογαριασμούς-π-17947

Χωρίς ρεύμα έμειναν από χθες δύο νοικοκυριά στην περιοχή της Αγριάς. Συνεργεία της ΔΕΗ έκοψαν τις συνδέσεις για ανεξόφλητους λογαριασμούς. Οι καταναλωτές εμφανίζονται ως οφειλέτες. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι και οι δύο καταναλωτές είναι συνεπείς στις πληρωμές των λογαριασμών τους, μόνο που έκαναν το λάθος να εξοφλήσουν τις οφειλές τους στα γκισέ των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο Αγριάς, Μπάμπη Ζάχο, και οι δύο καταναλωτές συνηθίζουν να αποπληρώνουν τους λογαριασμούς τους μέσω ΕΛΤΑ. Ωστόσο η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απόδοση των λογαριασμών από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ έχει ως αποτέλεσμα συνεπείς καταναλωτές να εμφανίζονται ως οφειλέτες.

Οι καταναλωτές της Αγριάς απευθύνθηκαν στη ΔΕΗ με τις αποδείξεις στα χέρια ζητώντας επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με τον κ. Ζάχο, η απάντηση που έλαβαν ήταν να… κάνουν μήνυση στα ΕΛΤΑ και οι συνδέσεις δεν αποκαταστάθηκαν.

Το θέμα είχε αναδείξει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από καταγγελία καταναλώτριας η οποία είχε προχωρήσει σε ρύθμιση για λογαριασμό της ΔΕΗ. Πλήρωνε κανονικά τις δόσεις της στα ΕΛΤΑ, αλλά εξαιτίας της καθυστέρησης στην απόδοση των χρημάτων εμφανιζόταν ως εκπρόθεσμη και έχασε τη ρύθμισή της.

Μάλιστα, τότε, καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει υστέρηση στην απόδοση των χρημάτων που εισπράττουν τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ μέσω διατραπεζικού λογαριασμού. Η υστέρηση αυτή μπορεί να φθάνει ακόμη και τον μήνα, ενώ η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο εταιρειών προβλέπει απόδοση χρημάτων εντός ολίγων ημερών. Μάλιστα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι λίγες οι φορές που υπάλληλοι αναγκάζονται να επικοινωνούν με τα κεντρικά γραφεία για την απόδοση των χρημάτων, προκειμένου «να μην πληρώσουν το μάρμαρο οι πολίτες» που επιλέγουν να εξοφλούν τους λογαριασμούς ΔΕΗ μέσω ΕΛΤΑ, δύο εταιρείες που μάλλον θεωρούνται «ανταγωνίστριες» από τη στιγμή που η δεύτερη εδώ και ένα χρόνο περίπου είναι επίσης προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το θέμα πήρε διαστάσεις τους επόμενους μήνες. Για το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους συνεπείς καταναλωτές που εμφανίζονται οφειλέτες, στις αρχές Μαΐου είχε κάνει παρέμβαση και ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Λίγες ημέρες αργότερα, καταναλωτές στην Αγριά «πλήρωσαν το μάρμαρο» της μη τήρησης της σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ και ΕΛΤΑ, και έμειναν χωρίς ρεύμα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου