ΤΟΠΙΚΑ

Θα δώσουν Πανελλαδικές στα σχολεία τους οι μαθητές της Μαγνησίας

θα-δώσουν-πανελλαδικές-στα-σχολεία-το-21809

Πανελλαδικές στο γνώριμο περιβάλλον του σχολείου τους θα δώσει φέτος η συντριπτική πλειοψηφία των 1.785 υποψηφίων της Μαγνησίας. Χθες, εγκρίθηκε από το υπουργείο παιδείας πρόταση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας που προβλέπει τη λειτουργία κάθε ενός λυκείου ως εξεταστικού κέντρου, με εξαίρεση το ΓΕΛ Καναλίων, τις λυκειακές τάξεις Τρικερίου, το Μουσικό και το εσπερινό, όπου οι μαθητές είναι λιγοστοί και ο αριθμός τους δεν δικαιολογεί τη λειτουργία ξεχωριστού εξεταστικού κέντρου. Συνολικά φέτος θα λειτουργήσουν 21 λύκεια ως εξεταστικά κέντρα, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, η εξέταση των μαθητών σε οικείο περιβάλλον αναμένεται να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία των υποψηφίων που δίνουν μία σημαντική μάχη για την είσοδό τους στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα όμως μέσα από την αύξηση των εξεταστικών κέντρων θα αυξηθεί και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών είτε ως επιτηρητές είτε ως μέλη των εξεταστικών επιτροπών και οι οποίοι αποζημιώνονται οικονομικά. Εκτιμάται ότι πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί θα ενεργοποιηθούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πέρυσι είχε εγκριθεί η λειτουργία 20 γενικών λυκείων και δύο επαγγελματικών λυκείων ως εξεταστικών κέντρων. Σταθερά ως εξεταστικά κέντρα τα τελευταία χρόνια λειτουργούν τα 3ο, 6ο, 7ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα γενικά λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Φέτος η Δ.Δ.Ε. πέτυχε να λειτουργήσουν ταυτόχρονα ως εξεταστικά κέντρα τα 1ο και 5ο ΓΕΛ Βόλου και τα 2ο και 8ο ΓΕΛ Βόλου, που εναλλάσσονταν κάθε χρόνο. Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 2ο ΓΕΛ Βόλου εξετάσεις θα δώσουν και οι υποψήφιοι του εσπερινού λυκείου, στο 7ο ΓΕΛ Βόλου θα δώσουν οι υποψήφιοι του μουσικού, στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα δώσουν εξετάσεις και οι μαθητές του Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου Βόλου- Προμηθέας, στο ΓΕΛ Βελεστίνου θα υπαχθούν και οι υποψήφιοι του ΓΕΛ Καναλίων και στο ΓΕΛ Αργαλαστής θα δώσουν εξετάσεις οι μαθητές των λυκειακών τάξεων Τρικερίου.

Σημειώνεται ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου θα λάβουν μέρος 1.785 υποψήφιοι της Μαγνησίας.

Οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια. Στη γραμμή της εκκίνησης θα βρεθούν 1.464 υποψήφιοι από το νομό, εκ των οποίων οι 1.204 τελειόφοιτοι και 260 απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η δοκιμασία των πανελλαδικών για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων. Από τη Μαγνησία θα δώσουν εξετάσεις 321 συνολικά υποψήφιοι εκ των οποίων 275 τελειόφοιτοι και 46 απόφοιτοι προηγούμενων ετών των ΕΠΑΛ.

Ως επιτηρητές αναμένεται να συμμετέχουν στη διαδικασία των πανελλαδικών περίπου 840 εκπαιδευτικοί ενώ στις εξεταστικές επιτροπές θα συμμετέχουν περίπου 170 εκπαιδευτικοί και περίπου 40 άτομα βοηθητικό προσωπικό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου