ΤΟΠΙΚΑ

Ο πρώτος μαθητής αιμοδότης στο 3ο ΓΕΛ Βόλου

ο-πρώτος-μαθητής-αιμοδότης-στο-3ο-γελ-βό-27759

Μήνυμα ελπίδας έστειλε με την πράξη του ο μαθητής της Γ΄τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Στέφανος Κασσανδρινός, που χθες με την ενηλικίωσή του -και με άδεια από τους γονείς του- ήταν ο πρώτος μαθητής που συμμετείχε ενεργά στην εθελοντική αιμοδοσία του -συστεγαζόμενου με το λύκειο- 3ου Γυμνασίου Βόλου. Ο μαθητής προσέφερε αίμα, δίνοντας παράδειγμα στους συμμαθητές του να γίνουν και οι ίδιοι εθελοντές αιμοδότες μόλις ενηλικιωθούν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Βόλου πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος. Η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο και η πρώτη το περασμένο σχολικό έτος. Κινητή μονάδα αιμοληψίας στάθμευσε από νωρίς το πρωί στο προαύλιο, και έως τις 11 το πρωί είχαν συγκεντρωθεί 20 φιάλες αίματος.

Εκπαιδευτικοί και γονείς προσέφεραν αίμα, και με την πράξη τους έκαναν στους μαθητές το πιο πολύτιμο μάθημα: ένα μάθημα ζωής.

«Η μαθητική κοινότητα -και όχι μόνο- στέλνει μηνύματα ζωής και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά έχουν γίνει κοινωνοί της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Ελένη Παπαθανασίου, σχολιάζοντας ότι η συγκεκριμένη τράπεζα αίματος του σχολείου είναι από τις πιο «δυνατές» τράπεζες της βολιώτικης κοινωνίας.

Γονείς μαζί με εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Βόλου μπροστά από την κινητή μονάδα αιμοληψίας

«Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι. Με τη συμμετοχή στην αιμοδοσία αποδεικνύεται ότι υπάρχει αγάπη, υπάρχει εθελοντισμός και διάθεση για προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπο. Είμαστε συγκινημένοι με το παράδειγμα του μαθητή από το 3ο Γενικό Λύκειο. Τι πιο όμορφο για τους μαθητές να βλέπουν έναν συμμαθητή τους να δίνει αίμα, τον διευθυντή του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς τους;», είπε από την πλευρά της η καθηγήτρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Ασημίνα Σαρδέλη.

Στην αιμοδοσία συμμετείχε και ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου, Παναγιώτης Μανδράκης. «Το μήνυμα είναι ότι δεν είμαστε μόνοι. Οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε. Οι μαθητές μας λειτουργούν με τις εικόνες. Και η εικόνα έμεινε. Διδάσκουμε με το παράδειγμα», είπε ο κ. Μανδράκης.

«Εχω σκεφτεί να γίνω εθελόντρια αιμοδότρια, και για τον λόγο αυτό δεν θα κάνω τατουάζ. Εχω παράδειγμα εθελοντή μέσα στην οικογένειά μου που είναι η μητέρα μου», ανέφερε η μαθήτρια της Γ’ γυμνασίου Γκιλμπέρτα Λάσκου.

«Θα ήθελα να γίνω εθελοντής αιμοδότης. Είναι ωραίο να βοηθάς ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Και εφόσον ο οργανισμός μου παράγει αίμα το οποίο μπορώ να δώσω, γιατί να μην το κάνω; Εχω σκεφτεί να γίνω και δωρητής οργάνων, αλλά αυτό είναι κάτι πιο μακρινό», είπε από την πλευρά του ο μαθητής της Γ’ τάξης Νικόλας Δοκός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου