ΤΟΠΙΚΑ

Εστία μόλυνσης οι δημόσιες τουαλέτες στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου

εστία-μόλυνσης-οι-δημόσιες-τουαλέτες-37425

Εστία μόλυνσης συνιστούν οι δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Σε ένα σημείο όπου δίπλα παίζουν παιδιά, η νεολαία απολαμβάνει τη βόλτα της, οι ηλικιωμένοι ξαποσταίνουν και απέναντι αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων εστίασης, βρίσκονται οι δημόσιες τουαλέτες…

Το μικρό κτιριάκι βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον χώρο της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και διοικητικά ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Είναι όμως σε πλήρη εγκατάλειψη. Οι μουντζούρες από τα συνθήματα στους τοίχους είναι το μικρότερο κακό… Η ξύλινη πορτούλα είναι μόνιμα ανοιχτή, στην τούρκικη τουαλέτα υπάρχουν ακαθαρσίες, καζανάκι δεν υπάρχει, ούτε καν νιπτήρας.

Μόνο ένα λάστιχο υπάρχει το οποίο χρησιμοποιούν πότε- πότε ηλικιωμένοι που συχνάζουν στο σημείο στην «παράγκα των προσκόπων» όπως λένε, και πλένουν τον χώρο από τις ακαθαρσίες.

Δεδομένου όμως ότι δεν υπάρχει συστηματική καθαριότητα, ο χώρος αναδύει δυσοσμία. Περιττώματα υπάρχουν ακόμη και έξω από την τουαλέτα.

Όπως διαμαρτύρονται άνθρωποι που συχνάζουν στην περιοχή, η κατάσταση είναι χρόνια και συνιστά όχι μόνο αντιτουριστική εικόνα αλλά και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Κλείνουν οι τουαλέτες

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, όπου ανήκει διοικητικά ο χώρος. Αμεσα ο κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος έστειλε υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του οργανισμού να κάνουν αυτοψία στον χώρο. «Σε πρώτη φάση θα κλείσουμε τον χώρο για να σταματήσει να χρησιμοποιείται, και στη συνέχεια θα φροντίσουμε να λάβουμε άμεσα μέτρα για την επισκευή και τον καθαρισμό του. Πρόκειται για ζήτημα δημόσιας υγείας στο οποίο δεν χωρούν εκπτώσεις», δήλωσε ο κ. Σταυριδόπουλος.

Ο κ. Σταυριδόπουλος επεσήμανε ότι οι τουαλέτες είχαν κατασκευαστεί πριν από πολλά χρόνια όταν το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου είχε παραχωρηθεί προς χρήση στον Δήμο Βόλου. «Δυστυχώς δεν είχα ενημέρωση νωρίτερα για την κατάσταση. Η κατάσταση είναι όντως άσχημη. Κλείνουμε λοιπόν τις τουαλέτες», τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Ο.Λ.Β. που συνεδριάζει στις 30 Απριλίου για να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν: γκρέμισμα ή ανακατασκευή και καθαρισμός.

Αργά το μεσημέρι ο Ο.Λ.Β. ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή του:

«Ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου από σήμερα (σ.σ. χθες) κλείνει τις δημόσιες τουαλέτες που υπάρχουν στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, δεδομένου ότι χρήζουν έργου συντήρησης και ανάλογης επισκευής, και έχει παρατηρηθεί δυσοσμία ενοχλητική για τους περιοίκους και τους επισκέπτες του πάρκου.

Στο επόμενο Δ.Σ., που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 30.05.2018, θα τεθεί το θέμα προς λήψη απόφασης με βάση σχετική εισήγηση που θα γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία του Οργανισμού και κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο Βόλου.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου