ΤΟΠΙΚΑ

Κάθε λύκειο και εξεταστικό κέντρο

κάθε-λύκειο-και-εξεταστικό-κέντρο-38746

Τη λειτουργία κάθε γενικού λυκείου ως εξεταστικού κέντρου για τις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου, αναμένεται να διεκδικήσει από το Υπουργείο Παιδείας η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Στόχος είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας της μετακίνησης των υποψηφίων αλλά και η εξέτασή τους σε… οικείο περιβάλλον.

Πέρυσι είχε εγκριθεί η λειτουργία 20 γενικών λυκείων και δύο επαγγελματικών λυκείων ως εξεταστικών κέντρων. Σταθερά ως εξεταστικά κέντρα τα τελευταία χρόνια λειτουργούν το 3ο, 6ο και 7ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα γενικά λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Στόχος είναι να λειτουργήσουν ως εξεταστικά και τα γενικά λύκεια που υποδέχονται εναλλάξ τους μαθητές των πανελλαδικών: πρόκειται για το 1ο και το 5ο ΓΕΛ Βόλου, το 2ο και το 8ο ΓΕΛ Βόλου. Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ αναμένεται να λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Εως και χθες το μεσημέρι, στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας δεν είχε φθάσει η εγκύκλιος για την κατάθεση προτάσεων για τα εξεταστικά κέντρα, κάτι που αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί και στη συνέχεια να οριστούν εξεταστικές επιτροπές και επιτηρητές, διαδικασία χρονοβόρα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως.

Θα πρέπει επίσης να γίνει έλεγχος της καλής λειτουργίας του εξοπλισμού μέσω του οποίου γίνεται η λήψη και αναπαραγωγή των θεμάτων προς τους υποψηφίους. Πέρυσι σε τουλάχιστον επτά λύκεια είχαν εντοπιστεί προβλήματα.

Σημειώνεται ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου θα λάβουν μέρος 1.785 υποψήφιοι της Μαγνησίας.

Οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια. Στη γραμμή της εκκίνησης θα βρεθούν 1.464 υποψήφιοι από τον νομό, εκ των οποίων οι 1.204 τελειόφοιτοι και 260 απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η δοκιμασία των πανελλαδικών για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων. Από τη Μαγνησία θα δώσουν εξετάσεις 321 συνολικά υποψήφιοι, εκ των οποίων 275 τελειόφοιτοι και 46 απόφοιτοι προηγούμενων ετών των ΕΠΑΛ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου