ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλά πρόσωπα… μάρτυρες σε δίκη στον Βόλο

υψηλά-πρόσωπα-μάρτυρες-σε-δίκη-στον-β-38825

Υπόθεση μονοπατιού στην Πορταριά, το πλάτος του οποίου αμφισβητείται από δύο Ελβετίδες, που μάλιστα έχουν περιφράξει και τμήμα του, φέρνει στις δικαστικές αίθουσες υψηλούς… προσκεκλημένους. Παρέμβαση υπέρ της δημοτικής περιουσίας θα ασκήσει η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, Αθηνά Νούτσου, που διατηρεί σπίτι στην περιοχή.

Το παραπάνω έγινε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου. Δύο Ελβετίδες-κάτοικοι Πορταριάς έχουν καταθέσει από τις 12 Ιουλίου 2016 αγωγή κατά του Δήμου Βόλου στο Ειρηνοδικείο. Ζητούν να αναγνωριστεί η κυριότητά τους σε έκταση συνολικού εμβαδού 37,40τ.μ. που αποτελεί μέρος μονοπατιού στην Πορταριά μπροστά από τα σπίτια τους.

Στη θέση «Παναγία Παπαρήγα», εκτείνεται μονοπάτι-δημοτική οδός, η οποία μεταξύ άλλων διέρχεται ανάμεσα από τις ιδιοκτησίες τεσσάρων ακόμη ιδιοκτητών, μεταξύ των οποίων και της Αθηνάς Νούτσου, συζύγου Παν. Πικραμμένου. Η ύπαρξη του μονοπατιού δεν αμφισβητείται από τις δύο Ελβετίδες, αμφισβητείται όμως το εύρος του: υποστηρίζουν ότι είναι 1-1,20 μέτρα, ενώ κάτοικοι της Πορταριάς μαρτυρούν ότι κυμαίνεται μεταξύ 2,20-2,50 μέτρα.

Η αγωγή έχει παραπεμφθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου, όπου την αγωγή θα αντικρούσει ο δήμος δια της δικηγόρου Σοφίας Παπαγιαννίτση. Μάλιστα υπέρ του δήμου έχει κληθεί να καταθέσει και η Αθηνά Νούτσου.

Αγονη η δημοπρασία για το Αχίλλειο

Αγονη βγήκε η δημοπρασία για το «Αχίλλειον» στην παραλία του Βόλου, το οποίο αποδεσμεύτηκε από τον προηγούμενο μισθωτή του.

Το δημοτικό κατάστημα είναι εμβαδού 138,08 τ.μ. στο ισόγειο και 102,62 τ.μ. στο πατάρι. Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ορίστηκε στο ποσό των 36.000 ευρώ, ωστόσο η διαδικασία κηρύχθηκε άγονη, καθώς κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να πάρει το κατάστημα, η διάρκεια μίσθωσης του οποίου ορίστηκε στα επτά χρόνια.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η μεταστέγαση του ΚΕΠ Αγριάς σε ιδιόκτητο χώρο απέναντι από το ξενοδοχείο Valis, ενώ εγκρίθηκαν οι όροι των διαγωνισμών για την προμήθεια κάδων προϋπολογισμού 101.866 ευρώ, και για την κτηνιατρική περίθαλψη αδέσποτων προϋπολογισμού 32.250 ευρώ για διάρκεια ενός έτους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου