ΤΟΠΙΚΑ

Είσοδο σε σώματα ασφαλείας διεκδικούν υποψήφιοι της Μαγνησίας

είσοδο-σε-σώματα-ασφαλείας-διεκδικού-43797

Στους 1.785 ανέρχονται οι υποψήφιοι της Μαγνησίας που θα κατέλθουν στη μάχη των Πανελλαδικών τον ερχόμενο Ιούνιο, διεκδικώντας εισιτήριο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια. Στη γραμμή της εκκίνησης θα βρεθούν 1.464 υποψήφιοι από τον νομό, εκ των οποίων οι 1.204 τελειόφοιτοι και 260 απόφοιτοι προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία που ζήτησε από τα γενικά λύκεια και συγκέντρωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι 495 είναι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, οι 647 της ομάδας θετικών σπουδών και οι 404 υποψήφιοι της ομάδας οικονομίας και πληροφορικής. Για μία ακόμη χρονιά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σαφής προτίμηση των μαθητών προς τις θετικές επιστήμες, ενώ εξίσου μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον για τα σώματα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, υποψήφιοι στρατιωτικών σχολών είναι 434 μαθητές, ενδιαφέρον για αστυνομικές σχολές έχουν εκδηλώσει 406 υποψήφιοι, για την πυροσβεστική ακαδημία 401, για σχολές ακαδημιών εμπορικού ναυτικού 312 και για ΤΕΦΑΑ 404 υποψήφιοι.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η δοκιμασία των πανελλαδικών για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων. Από τη Μαγνησία θα δώσουν εξετάσεις 321 συνολικά υποψήφιοι εκ των οποίων 275 τελειόφοιτοι και 46 απόφοιτοι προηγούμενων ετών των ΕΠΑΛ. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης να εισαχθούν σε σχολές των τμημάτων ασφαλείας. Συγκεκριμένα ενδιαφέρον για στρατιωτικές σχολές έχουν εκδηλώσει 136 υποψήφιοι, για αστυνομικές σχολές 521, για την πυροσβεστική ακαδημία 126, για σχολές ακαδημιών εμπορικού ναυτικού 110 και για ΤΕΦΑΑ 102 υποψήφιοι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανελλαδικών, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν για τα ΓΕΛ την Παρασκευή 8 Ιουνίου με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν στις 19 του μήνα, ενώ στα ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και θα ολοκληρωθούν στις 21 του μήνα. Οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα δοθούν από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου.

Ηδη από χθες, ετοιμάζεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η πρόταση για τη λειτουργία εξεταστικών κέντρων, που φέτος θα υποβληθεί προς έγκριση απευθείας στο Υπουργείο Παιδείας. Η τάση που επικρατεί φαίνεται να είναι αυτή της μείωσης των εξεταστικών κέντρων, σε αντίθεση με τη βούληση της Διεύθυνσης: «Κάθε σχολείο να αποτελεί και εξεταστικό κέντρο προκειμένου να αποφεύγονται οι μετακινήσεις των υποψηφίων».

Αμέσως μετά τον ορισμό των εξεταστικών κέντρων θα ακολουθήσει ο ορισμός των εξεταστικών επιτροπών και των επιτηρητών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου