ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή φυλάκισης 12 ετών για την υπόθεση μαστροπείας στον Βόλο

ποινή-φυλάκισης-12-ετών-για-την-υπόθεση-115382

Ποινή φυλάκισης συνολικά δώδεκα ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας σε κάθε έναν από τους τρεις Βολιώτες ηλικίας 48, 51 και 68 ετών που κατηγορούνταν για υπόθεση μαστροπείας. Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της μαστροπείας, της σύστασης συμμορίας και της παράνομης οπλοφορίας, άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η 56χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε μαζί τους στο εδώλιο του κατηγορουμένου με το ίδιο κατηγορητήριο, κρίθηκε αθώα, καθώς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προέκυψε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας η δίκη των τεσσάρων Βολιωτών που κατηγορούνταν για υπόθεση μαστροπείας. Τον Νοέμβριο του 2016 η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου είχε συλλάβει τους τέσσερις κατηγορούμενους, ύστερα από έφοδο σε παράνομο οίκο ανοχής στο κέντρο της πόλης, που λειτουργούσε με τη βιτρίνα του μπαρ.

Οι τέσσερις κατηγορούνταν ότι προσλάμβαναν αλλοδαπές γυναίκες που είχαν μεγάλη ανάγκη να βρουν εργασία, και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση τους τις εξωθούσαν στο να εκδίδονται έναντι αμοιβής.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στο βάθος του μπαρ το κρυφό δωμάτιο για τις παράνομες πράξεις, οι οποίες εκτιμάται ότι λάμβαναν χώρα από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2016 έως και τον Νοέμβριο του ιδίου έτους, οπότε και εξαρθρώθηκε η οργάνωση.

Οι τέσσερις Βολιώτες, εκ των οποίων οι δύο είχαν κρατηθεί μετά την απολογία τους στην Ανακρίτρια Βόλου, κατηγορούνταν για σωματεμπορία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, για μαστροπεία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος και παράνομη οπλοφορία σε βαθμό πλημμελήματος.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, από το κατηγορητήριο εξαλείφθηκε η κατηγορία της σωματεμπορίας, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία. Η βασική μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι εκδιδόταν με τη θέλησή της.

Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους υποστήριξαν επίσης ότι δεν είχαν εμπλοκή στην υπόθεση και ότι οι γυναίκες εκδίδονταν με τη θέλησή τους.

Η γυναίκα κατηγορούμενη κρίθηκε αθώα, καθώς όπως φάνηκε από την ακροαματική διαδικασία, η μοναδική εμπλοκή της στην υπόθεση ήταν ότι η άδεια του μπαρ-βιτρίνα ήταν στο όνομά της, η ίδια όμως φέρεται να μη γνώριζε τίποτα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου